ForumMin psykiske helse / Fobi for oppkast
 • Fobi for oppkast

  Startet av Anonym24  ett år siden

  Føler jeg er den eneste i hele verden som sliter med dette, og det er helt utrolig slitsomt. Når jeg snakker med helsesøster/BUP/psykolog sier alle at det finnes sååå mange andre som sliter med det samme, men jeg finner ingen... så det jeg lurer på er om det er noen andre her som også sliter med dette, og som kunne tenke seg å dele sine erfaringer, og bare snakke om løst og fast:) Føler at ingen forstår, så hadde satt stor pris på å få snakket med noen som er i samme båt!

 • tristjævel ett år siden #1

  jeg har nylig fått dette, og kjenner heller ingen andre med dette problemet. men du er virkelig ikke alene. har hørt mange historier om andre som har det.
  med en gang jeg blir kvalm blir jeg veldig stressa, jeg har også angst som da blir værre når jeg stresser. da blir jeg også endamer kvalm igjen, hehe. men når jeg er kvalm begyner jeg å måtte drikke masse vann, og gjøre alt for å ikke kaste opp. jeg har heldighvis ikke kastet opp siden jeg fikk dette.
  tror jeg er redd for følelsen med å kaste opp, altså brekkningsfølelsen. men fobien med oppkast kom etter angsten kom, så tror det er en følger av den.

 • Lonely2 ett år siden #2

  Samme her! Fy søren det er så plagsomt. Når noen i klassen er syke så får jeg angst med en ganh og tenker at de har omgangssyke. Klarer ikke å spise eller ta fingrene ved munnen uten at jeg har vasket de godt og tatt på antibac, er livredd for å spy. Om noen bare lager oppkast lyder på gøy så føler jeg meg kjempe ekkel, kvalm og får angst. Jeg hater det, det er virkelig slitsomt. Fint å vite at jeg også ikke er alene da, haha.

 • Anonym24 ett år siden #3

  Akkurat sånn har jeg det også!! Får helt noia når det går sykdom rundt, og er alltid redd for at noen skal bli syke i visse situasjoner. Hater å reise, og drar aldri til fornøyelsesparker fordi jeg er redd for at andre skal spy. Føler ikke det finnes noen hjelp mot det heller....

 • HereIam ett år siden #4

  Jeg trodde jeg var den eneste! Jeg ser det er to måneder siden dere skrev dette, og lurte på om dere har funnet en løsning? Har prøvd å forklare hvordan jeg føler det til mamma, men hun skjønner det ikke helt.

 • kakemonster 9 måneder siden #5

  Ååå endelig noen som forstår!! Personlig har jeg ikke så mye problem med andres oppkast, men er heller skikkelig redd for å spy selv. Bare jeg blir litt uggen begynner jeg å kaldsvette og skjelve i hele kroppen. Ikke en bra følelse. Gikk uten matlyst en lang periode for noen år siden, hvor jeg var konstant kvalm og brakk meg. Så som noen andre nevnte over tror jeg i mitt tilfelle det er selve følelsen av å kaste opp som er mitt problem. Vil gjerne høre om noen har noen løsninger eller tips!

 • Anonym123456677 6 måneder siden #6

  vet jeg svarer veldig sent men ja jeg sliter med dette. Det begynte fast i 7 hvor jeg ikke var på skolen pg ble avhenget av parracet fordi jeg tenkte det kunne hjelpe. Det gikk helt greit i 8 og tenkte ikke mye på det hvor livet føltes ganske så greit normalt. Nå skal jeg begynne i 10 og på starten av sommerferien begynte jeg å slite veldig med det igjen jeg gråter hver kveld og driver med selvskading