ForumMin psykiske helse / er jeg deprimert?
 • er jeg deprimert?

  Startet av ukjent2006bruker  10 måneder siden

  i det siste har alt bare vært tøft. jeg vil ikke dra til legen eller noe for jeg tørr ikke å snakke om det. jeg føler meg ikke bra nok. jeg kutter meg selv som at jeg blør litt. jeg kuttet meg før mye verre enn nå. jeg vil ikke leve. jeg orker ikke alt mer. jeg sliter med angst. i det siste har jeg funnet ut at det er vanskelig å gå på skolen. jeg later som jeg er glad men selvom jeg ikke er det så ikke er det så er det ikke mange som bryr seg veldig. jeg vet at man kanskje tror at hvis man tar selvmord så vil det gå utover andre. men det gjør for vondt for meg nå. jeg tørr ikke å ringe å prate om det. å skrive om det hjelper litt. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg greier ikke å si det til familien min heller. jeg sliter med mye. og jeg er redd for at noen skal dømme meg for å være trans. det blir slitsomt for meg, jeg føler meg gal.

  12 år ftm 7. klasse.

 • JentePå17 10 måneder siden #1

  Jeg forstår at du har det vanskelig, og jeg skjønner at du syns det er tøft å fortelle hvordan du har det til noen. Likevel tror jeg det er veldig viktig at du snakker med noen. Du skal ikke måtte bære på slike tunge tanker alene. Det kan være hvem som helst, bare en du stoler på. Kanskje en i familien eller helsesøster? Det kan være vanskelig å snakke med noen, men du fortjener å ha det bra! Det er heller ingenting galt i å være trans! Du er god nok akkurat som du er, og om noen andre sier noe annet, er det de det er noe galt med. Lykke til! Jeg har troen på deg!

 • PppppppppP 9 måneder siden #2

  Ja, snakk med en du stoler på. Du vil bli overrasket 🤗 lykke til min venn

 • Lollipop28 8 måneder siden #3

  Skjønner hvordan du har det. Av og til må jeg holde meg sammen bare for å ikke grine i timen. Jeg prøvde å si det til søstra mi og mora mi, men de prøver å hjelpe, men de klarer det ikke. Jeg sa til mamma at jeg hadde lyst å dø og hun spurte "hva vil du at vi skal gjøre" og eg var for langt inni mitt eget hodet at eg kunne svare og følte meg slem fordi ingen skjønte hvordan jeg hadde. Bestevennen min trudde ikke på meg første gang jeg så til henne at jeg hadde selvmordstanker. Fordi før var jeg alltid den happy jenta i klassen, og nå later jeg som at jeg er glad hele tiden, og faller sammen når jeg kommer hjem fra skolen.

  Du må ikke miste håpet, jeg tror at du må bare snakke med en voksen.
  Jente, 15

 • Black sheep 8 måneder siden #4

  Jeg forstår godt at dette er veldig tungt og jeg er veldig stolt av deg for å ta kontakt med mennesker her, og fortelle din historie. Det at du er trans er ikke ditt valg, og heller ikke noe å skamme seg over. Jeg sliter selv med psyken, blandt annet depresjon. Det du beskriver kan høres slik ut, men jeg anbefaler at du tar kontakt med en lege/helsesøster/psykolog ang disse tingene. Det er jo det du sier du ikke klarer, og det skjønner jeg. Hva om du sender det du har skrevet her til en du føler burde høre det. Tro meg, det er svært like sannsynlighet for at du blir dømt for måten du kjenner på. Ja, folk vil kanskje misforstå, men vil nok virkelig hjelpe. Med samarbeid kan dere klare å finne måter å forstå hverandre bedre. Ingenting av dette er lett, og jeg forstår du er sliten, men å gå alene gjør det ikke lettere. Du har allerede tatt et stor steg med å åpne deg, og selv føler det hjelper litt. Det er fint. Ta en dag av gangen, og sett helsen din først. Du er ikke alene.

 • Oddlya 6 måneder siden #5

  Noen steder er det helsestasjon for ungdom, om du har det i nærhetene av deg finnes det folk som kan hjelpe. Selv sliter jeg også med dette. Det som har hjulpet meg en del er #postitaksjonen den går ut på å henge opp postit lapper der det står ord som «ikke gi opp» «du er bra nok» «du er elsket». Å våkne opp til slike lapper er fint.