ForumMin psykiske helse / er for stille, jeg trenger hjelp
 • er for stille, jeg trenger hjelp

  Startet av kitty  8 år siden

  jeg er en ganske så stille jente. jeg snakker ikke, og når jeg snakker så er det lite. dette gjør at jeg aldri kommer i kontakt eller prat med folk. jeg går på skolen, og jeg snakker ikke med folk i klassa, bortsett fra noen få som jeg har blitt kjent med. dem klarer jeg å snakke litt med. men jeg klarer ikke å snakke med andre folk. det blir sånn "Hva skal jeg snakke om?" jeg verken drikker eller fester, og kjærlighet og gutter finnes ikke i mitt liv, så jeg er totalt annerledes fra alle de andre ungdommene i klassen. vel, det er okey at jeg ikke klarer å snakke med folk i klassa, men dette gjelder andre stedet også!

  jeg klarer ikke engang å snakke når jeg har familie på besøk..og da tenker jeg på onkler, tanter, og til og med bestemødre. bestemor sa nylig til meg at jeg var så blyg, og måtte tørre å prate mer. ja jeg er fullt enig med henne, men hva skal jeg snakke om? jeg innser at dette er ett problem, jeg er veldig stille, og kan det gå utover mye annet?

  jeg har hatt utplassering endel ganger og jobba i barnehage. det går greit jeg får kontakt med barn og slik, og klarer å "småsnakke" med de andre som jobber der. men jeg klarer aldri å komme ordentlig i prat med dem. og det er ikke dem det er noe galt med, heller meg... jeg har hatt friår og var hjemme hele den tiden, så jeg er egentlig ganske usosial også, men jeg har aldri vært den som skravler mye.

  takk for at dere leste, jeg vet egentlig ikke hva jeg skal forvente meg av komentarer her....kanskje føler noen av det samme? vel uansett, jeg følte for å dele dette med dere. -takk

 • skandycandy 8 år siden #1

  Hei kitty!

  Dette er noe jeg kjenner utrolig godt til, for jeg er temmelig stille selv. Det er så plagsomt å ikke klare å finne på noe å si, ikke sant? Men jeg har blitt mye bedre nå, særlig etter jeg starta på videregående. Er fremdeles ikke så utadvent som jeg gjerne skulle vært, men alle er forskjellige, og folk må lære seg å respektere de som ikke har behov for å være senter for oppmerksomhet hele tida! Du sier du er mye alene, og da tenker du sikkert mye, sånn som meg. Det er faktisk en god egenskap, syns jeg, for når man klarer å tenke på viktigere ting enn festing og gutter, har man en stor fordel i livet.

  jeg er sånn at jo færre folk det er til stede, jo mer snakker jeg. Og jo bedre jeg kjenner de personene, jo mer tør jeg å slippe meg løs. Jeg aner ikke hvorfor, men jeg klarer bare ikke å finne på noe å si, også blir det bare til at alle andre snakker, og jeg sitter der som en annen tulling og føler meg temmelig teit. Dette skjedde senest i dag, faktisk.

  Jeg skjønner så utrolig godt hvordan du har det, så jeg skal prøve å gi noen råd. Det du må huske er at folk aner ikke noe om hvordan du har det eller hvem du er, hvis du ikke sier det til dem. Folk er jo ikke tankelesere (i hvert ikke mange =P). Du burde prøve å se etter personer som er som deg, litt blyge og sånne du ikke legger så godt merke til. De har du ofte mer til felles med, og kan snakke lettere med! Det er enklere å ha en samtale med bare to personer.

  Det er bare en ting du kan gjøre, og det er å øve! Øve på å prate, rett og slett. ta initiativet, og snart finner du en du liker!

  Vet du hva, jeg fikk lyst til å prate mer med deg, for du virker som den typen person jeg liker godt ^^

  Uansett, jeg håper dette hjelper litt! Lykke til!

 • kitty 8 år siden #2

  Til SkandyCandy:
  Hei, så flott at noen svarte, og at noen føler akkurat det samme som meg! ^^,
  Ble kjempe glad for svaret ditt! hehe, forresten, du virker også ut som en person jeg ville ha kommet godt overens med :)

  Og ja, jeg skal tenke mer over det og "lete" etter de andre "blyge" personene, for det er sant, det er jo dem en kommer bedre overens med hvis en er stille. har merka det selv, men ikke tenkt over det på akkurat det området.
  så jeg antar jeg får prøve å følge dine råd, og prøve å tenke ut noe samtale emner og følge med på hva andre folk snakker om.

  Takk for svaret ditt! :D

 • Mittliv93 5 måneder siden #3

  Jeg har vært der selv. Jeg er veldig beskjeden uansett om det var familie eller venner osv. Etter at jeg ble eldre så ble det bedre og bedre. Jeg øvde masse og ble mer sosial og det hjalp meg veldig. Nå i dag så er jeg litt beskjeden enda, men det går bedre og bedre.