ForumMin psykiske helse / er angst alvorlig, eller er det bare overdriv?
 • er angst alvorlig, eller er det bare overdriv?

  Startet av Hihihih  2 måneder siden

  Hei! Jeg er enn jente på 12 år (07) som sliter med sosial angst og generelt ikke stoler på andre mennesker. Det er noen grunner til det, men det er komplisert så det orker jeg ikke å fortelle nå.

  Det virker som om at alle tenker på angst som en stor greie, som om at det skulle vært farlig. Noen har sagt til meg at det ikke er så alvorlig som det høres ut og at ordet «angst» bare er et skumlere ord for å være redd.

  Jeg vet ikke helt hva jeg mener om dette. Jeg er ganske sikker på at det finnes flere stadier av angst, altså at noen er mye verre enn andre. Jeg har hatt angst før, men jeg merker at denne gangen er det MYEEE verre. Og det blir ho så klart verre hvis man får angstanfall.

  Jeg lurer på hva dere tenker om dette og om dere tror at noen angst tilfeller kan være verre enn andre? Jeg tenker også at skolen burde bli flinkere til å prioritere de som har sosial f.eks sette se i mindre grupper,

 • 123brukernavn én måned siden #1

  Jeg synes det er viktig å skille mellom følelsen angst og diagnosen angst. Alle føler på angst av og til (når man skal presentere noe ellernoe). De som får diagnosen angst er de som blir så føler så sterkt på angstfølelsen at det påvirker hverdagen din.
  Det er også viktig å ikke sette en diagnose på seg selv. Selv har jeg hatt mange panikkanfall og snakket mye med helsesøster. Men jeg har nok allikevel ikke angst.

 • Meg1234567 én måned siden #2

  Hos noen er angsten verre enn hos andre. Selv har jeg fått angst som en diagnose og for meg går det veldig utover hverdagen ved at jeg f.eks ikke klarer å gjøre en oppgave på skolen eller at i en sosial situasjon blir ting så ekkelt at jeg får et angstanfall. Angst kan føles forskjellig fra person til person, noen blir litt urolige og redde som nok er det personen du kjenner refererer til, i mens andre har så mye angst at man får en følelse av at man kommer til å dø. Jeg kjenner egentlig på angst hele tiden, men noen ganger er det verre enn andre ganger, men andre jeg kjenner kjenner ikke angsten like ofte.