ForumMin psykiske helse / desperat 14-åring
 • desperat 14-åring

  Startet av jente07e  ett år siden

  jeg føler meg helt ubrukelig. jeg vet ikke hvorfor jeg gidder å stå opp eller gjøre noe lengere. jeg føler ikke at vennene min liker meg, jeg har 2 venner og de vil aldri finne på noe. hun ene har kjæreste og hun andre alltid trening. det trenger noen å være med eller bare snakke med, men alle andre på skolen min tenker at jeg er irriterende og ingen i klassen min liker meg. jeg sliter mye med kutting og selvmordstanker, og har noen dager bare tenkt at i dag gjør jeg det, men noe stopper meg hele tiden. jeg og familien min har egentlig et fint forhold, men jeg føler hele tiden at jeg skuffer dem. har en storebror som bare for 6-ere og imponerer alle. mens jeg alltid har hatt problemer med å lære meg ting, og ligger på en 4-5. vet jo selv at det ikke er dårlig men jeg føler jeg skuffer alle. jeg har også problemer med hvordan jeg ser meg selv, jeg hater hver eneste del av kroppen fra hodet til føttene. alt med meg er ille. jeg er verdens styggeste. før brukte jeg å tenke at det var bra jeg var meg selv, men jeg har en helt ødelagt personlighet. ingen kommer til å elske meg. jeg har bare lyst til å forsvinne hele tiden. dra vekk, flytte til en helt ny plass helt alene, være en helt annen person. bare starte på nytt. jeg orker ikke mere. jeg har veldig lyst til å snakke med noen om problemene mine men jeg tørr ikke.
  hva skal jeg gjøre for å få det bedre...? please hjelp!!

 • Ønskeråhjelpe ett år siden #1

  Hei.
  Dette var ufattelig tungt og vondt å lese!
  Det finnes heldigvis grep du kan ta for å løse flere av de tingene du nevner i innlegget.

  1. Begynn å trene!
  (Ikke bare vil dette være bra for din egen kropp, men også for din psyke. Forskning er meget tydelig på at det er klare sammenhenger med fysisk aktivitet og mental helse.)
  2. Spis sundt!
  spis mat som gjør deg en tjeneste, og ikke mat som ødelegger for deg.
  Her finnes det uendelig mange bøker, råd og tips, men enkelt sagt = ikke spis godterier, men fiberrik mat som grovt brød, fisk, avokado, salat, grønnsaker, rent kjøtt +++

  Effekten av nummer 1 og nummer 2, vil også hjelpe deg til å kunne holde oppe din konsentrasjon i større grad enn i dag. Dette kan gjøre underverker for karakterene!
  3. Søvn!
  Søvn er suuper viktig, og dette skal du virkelig ikke undervurdere. Herlighet, det er mye forsking på dette temaet, og bare ved å sove 8 timer vs 5, gir enorme utslag!
  4. Finn noe som du syns er morsomt!
  Det kan være hva som helst. Sport/forrening/Gameing/Kirke +++
  Det finnes flere millioner mennesker i denne verden som er HELT lik deg når det angår dine interesser, FINN DEM! =D
  Hvis du virkelig gjør en innsats på disse 4 punktene, så skal jeg love deg at livet ditt forandres til det bedre innen 1år! Jeg har troen på deg! Do IT! =D