ForumMin psykiske helse / Depresjon?
 • Depresjon?

  Startet av aasen22  ett år siden

  12 år gammel jente her. Eg går i 7kl eg har mange venner, men eg trekker meg alltid vekk frå dei andre i klassa. Eg hugser nesten ikkje noko og eg sliter med å konsentrere meg. Eg tar lite insjativ og eg er ikkje meg selv lenger. Eg er alltid så lei meg uteg grunn. Eg føler alltid at allt er min skuld og at eg ikkje er verdt noko. Eg har lest om depresjon og eg føker at allt stemmer. Men eg tør ikkje snakke med nokon. Eg likar ikkje snakke om meg selv. Eg er redd for at eg skal ta kontakt og finne ut at det berre er eg som er ein idiot. Eg vil bare at nokon skal kjenne seg igjen.

  Eg føle mamma bare synest det er teit. Og om eg skal snakke med helsesøster kva skal eg si til læraren?

 • jente07e ett år siden #1

  hei, jeg kjenner meg veldig igjen. jeg fikk også depresjon i 7, går nå i 9 og det er bare blitt mye verre. en av grunnene er at jeg ikke sa ifra. så vær så snill å prøv å si i fra til noen, jeg vet hvor vanskelig det er. foreldrene min fant det ut for litt siden, og nå får jeg hjelp. du er ikke en idiot fordi du trenger hjelp, du er kjempesterk. håper du klarer å si i fra.

 • .irl.dorodere. 7 måneder siden #2

  Helloooo! Jeg er en jente som har utviklet depresjon fra alder av 5 år gammel! Jeg vet godt hvordan det er. Noe du burde prøve er noe som heter ‘Vent Art’. Da får du ut mye av følelsene dine i kunst av at du tegner det som skjer. Det fungerte ikke helt for meg siden jeg elsker blod og sånn(begynte og tegne blodige og triste ting fra jeg kunne starte å tegne). Det er verdt å prøve.
  Jeg personlig fikk det bare verre når jeg snakket med folk. De sier alle at det hjelper og at man skal snakke med noen, men når jeg har gjort det føler jeg bare frykt og skam inni meg.
  Jeg føler alltid at jeg ikke deler sannheten, men har delt for mye.
  Voksne har ledd av meg og sammenlignet meg med andre når jeg har fortalt noe.
  Derfor har jeg bare levd på det at ‘jeg har det bra!’ Men nå fungerer ikke det lenger.
  Jeg vet ikke hva jeg føler eller hvem jeg er.
  Du burde prøve vent art, notater om hva som skjer og tanker eller prøv å finne på noe som lettet humøret eller noe som gjør deg distrahert fra følelser.
  Jeg tror aldri at jeg har følt på følelsen av å være glad, men jeg håper at du får den følelsen en gang(eller at du har hatt den)
  Bare si ifra om det er noe(noe som helst).

  God bedring, jente 11.