ForumMin psykiske helse / depresjon
 • depresjon

  Startet av lotta10  6 måneder siden

  hei! jeg tror jeg har en depresjon og lurer på om det er andre som også har det sånn. jeg føler meg tom, og har ingenting å gi. jeg er ingens førstevalg og klarer ikke å late som at ting er bra særlig mye lenger. jeg har sjekket tester på nettet, og det står jeg kan ha en alvorlig depresjon. men hva skal jeg gjøre? jeg har tenkt at det kunne vært fint å snakket med en psykolog, men da må jeg fortelle foreldrene mine det (de er veldig overbeskyttende) hva gjør andre ungdommer? og er det andre som går til psykolog?
  hilsen jente 15 år.

 • iwanturhelp 5 måneder siden #1

  Hei!
  Så kjipt å høre at du føler deg slik. Depresjon er en psykisk lidelse, men alle kan føle seg tom og lei av og til, men ikke alle tester du finner på nettet er 100% korrekt. Selv gikk jeg til helsesøster for å snakke (anbefaler å snakke med helsepersonell slik at man får fastslått om man lider av depresjon eller andre plager, slik at man får den hjelpen man trenger). Psykolog er et godt alternativ og det har hjulpet meig mye i vanskelige perioder. De er utdannet til å snakke og lytter ekstremt godt til deg. Finnes mange andre alternativer til psykolog som du kan søke opp på nettet. Foreldrene dine har et ansvar på at du skal ha det bra, men hvis du synes det blir for vanskelig å snakke med dem så snakk med andre du stoler på. Husk, du er ikke alene og det finnes mange der ute som er villig til å hjelpe deg til en bedre hverdag. Jeg håper du får det bedre, og at noe av dette hjalp deg eller noen andre som leser dette. Sammen skal vi klare det:)
  Hilsen jente 15

 • deppaj17 3 måneder siden #2

  Hei! Jeg har det ikke så bra for tiden jeg heller. Har klart å holde det meste inni meg, men nå den siste uka har jeg kranglet mye med moren min, og fortalt hun hvordan jeg har det. Jeg tenker det kan være et godt alternativ å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. Da kan de passe litt ekstra på deg, og hjelpe deg med å finne glede i hverdagen. Men sånn som det står skrevet over skal du nok ikke stole på alt du ser på nettet, depresjon er ganske alvorlig. Men igjen, snakk med foreldrene dine og se hva de sier. Og hvis det ikke hjelper kan du starte med å snakke med helsesøster kanskje? Jeg tror hvertfall jeg skal prøve det selv. Dette skal ordne seg:) lykke til<333