ForumMin psykiske helse / Ødelegger meg selv
 • Ødelegger meg selv

  Startet av The Girl  2 år siden

  Jeg ødelegger meg selv... Dethar ikke gått opp for meg før nå, men jeg begynner å bli syk. Jeg har lenge slitt med psykiske problemer og jeg merker at jeg blir veldig sliten. Problemet er bare det at jeg ikke tillater meg selv å ta en pause... Jeg har jo begynt på ungdomsskolen og jeg føler jeg ikke kan miste noen timer. Jeg pusher meg selv til å sitte sent oppe for å øve til prøver, for en 4-er det nekter jeg meg selv å få. Jeg vet at karakterene i 8. klasse ikke vil ha noe å si for fremtiden, men jeg klarer ikke å tenke det. Jeg vil lykkes i livet. Jeg har hatt så mange problemer nå, så jeg vil sikre meg en bra framtid. Jeg klarer bare ikke å forstå at jeg har grenser.

  For en stund siden begynte jeg å føle meg virkelig dårlig. (To uker siden kanskje) Jeg følte meg helt forferdelig og jeg fikk hele tiden høre at jeg så blek ut og burde være hjemme. Hva gjør jeg? Jeg pusher meg selv fordi jeg vet jeg har engelsktentamen neste dag. Jeg pusher meg selv slik at jeg kan oppnå en 5-er eller 6-er.

  Jeg tror også at jeg bruker skole til å stenge følelsene mine ute. Hvis jeg faktisk begynner å tenke på hva jeg burde gjort. Jeg burde leve livet å gjøre det jeg liker, men da kan det også bli stress. Jeg takler ikke stress. Jeg gjør alle leksene ferdig tidlig i uka, for jeg takler ikke stress. Hvis jeg stresser begynner jeg å tenke på alt det vonde. Alt det vonde får meg til å gråte og kanskje til og med kutte. Jeg prøver å late som om alt går fint, men gjør det egentlig det?

  Jeg har trening som er viktig for helsa, jeg har skole som er viktig for framtiden min også har jeg venner og familie som er ekstremt viktig for min psykiske helse. Hva skjer hvis noe krasjer. Jeg skal i familiebursdag samtidig som jeg har en prøve eller framføring dagen etter. Jeg prøver å få det til å passe. Jeg får det alltid til, men det blir ikke noe tid til overs. Jeg glemmer å tenke på meg selv. Jeg glemmer å tenke på at jeg er et menneske som trenger pauser.

  Kroppen min blir gradvis mer og mer ødelagt. Hvis jeg skal snu på det blir jeg nødt til å ta en pause. Jeg blir nødt til å ta en dag fri fra skolen og droppe trening, selvom jeg har en viktig prøve og en konkurranse jeg må øve til. Problemet er at det ikke går. Jeg kan ikke ta noen pause. Det vil ikke gå, for det vil få virkninger på ting som skjer senere. Jeg orker ikke mer!

  Jeg ser på meg selv i speilet.
  Blek.
  Høy feber.
  Slapp.
  Forferdelig.
  «Keep fighting» tenker jeg. Jeg kan jo ikke være «svak» og gi opp. Jeg trenger bare en pause. En pause fra alt. Jeg må kunne legge meg for å sove uten å tenke på at det er noe jeg MÅ gjøre dagen etter.  Jeg vil bare si at dette var mest for å samle tankene mine. Jeg forventer ikke at noen skal lese eller kommentere. Selvfølgelig setter jeg alltid pris på en kommentar, men jeg skrev ikke dette for å få oppmerksomhet for det.

 • jukeha ett år siden #1

  herregud! jeg trodde ingen andre følte det samme som meg. det er alltid noe som må gjøres. jeg har ikke tid til vennene mine lengere. jeg startet i 8.trinn i år å jeg føler at jeg henger etter, så jeg jobber så bra jeg kan, men leksene blir bare utsatt til natta, så jeg får ikke nåkk søvn :(