ForumMin psykiske helse / ansvar for alle andre
 • ansvar for alle andre

  Startet av stressajentepå15  ett år siden

  hei! jente på 15 her. Lever et egentlig ganske greit liv.. Men nå i det siste har ting begynt å skje rundt med. Jeg selv har lenge slitt med depresjon, selvskading, selvmordstanker osv.. Dette er noe jeg har klart å leve med alene .. Jeg er en type jente som alltid har noen venner rundt meg, og alltid har noen der som kan støtte meg hvis jeg trenger det. Greia er mest at jeg bryr meg så altfor mye om alle andre.. har en kjæreste, vi har vært sammen i tre år. Han er ikke en av de populære gutta, og snakker gjerne meg ned for å få "status" hos gutta, noe han ikke får.. Guttene støtter heller meg og kommer nærmere meg pga dette Jeg er den som har kontakt med de aller fleste og henger liksågodt gjerne med guttene også. Som sagt sier dette gutten mye stygt om meg, og behandler meg ikke bra, men jeg vet at han sliter veldig, og at han absolutt trenger meg! bestevenninna mi har også blitt deprimert den siste tiden, så jeg må jo være der for hun også! også har jeg en annen bestevenn, han er gutt.. Sliter veldig, noe helt sykt faktisk! Og slik fortsetter det.. Utrolig mange, spesielt gutter kommer til meg for å snakke om egne problemer! Det er sjelden gutter åpner seg, men av en eller annen grus åpner dem seg for meg.. Oppe i alt dette glemmer jeg meg selv og mine følelser..

  på skolen er jeg 6´er elev, har alltid gutter og jenter hengene rundt meg og folk tror vel at jeg lever det "perfekte liv" er ikke fornøyd med kropp og utseende, men vennene mine nekter meg rett og slett å føle det sånn. det ingen vet er at det er så utrolig langt fra perfekt! jeg mister motivasjonen til absolutt alt, spørsmålet er hva skal jeg gjøre?

 • JentePå17 ett år siden #1

  Du må huske å ta vare på deg selv! Om du føler at det blir for mye når alle kommer til deg med problemene sine, kan du jo prøve å foreslå at de snakker med helsesøster isteden?

  Om du selv sliter, må du prøve å snakke med noen! Det gjør ting mye lettere. Du fortjener å ha det bra. Snakk med en du stoler på om hvordan du har det.

 • Anonym56 ett år siden #2

  Hei!
  Jeg føler det ganske likt...Har ei venninne som var veldig deprimert og snakket med meg om det hele tiden. Først tenkte jeg at det gikk fint og at jeg bare hjalp, men etter hvert merket jeg at jeg lå å tenkte på dette om nettene, sluttet å spise, sluttet å være ute med venner osv... Alt jeg gjorde var å tenke på var hvordan jeg kunne hjelpe vennina mi. Høres rart ut men jeg ble faktisk også deprimert av både hennes og mine egne problemer.
  Med dette ville jeg bare si, hust å ta vare på DEG selv også, for du merker det egt ikke før det er for sent (at du begynner å bli veldig lei deg). Hvis du kjenner at det blir for mye så snakk med en voksen du stoler på! jeg lover det hjelper mye.

  Lykke til videre! Hilsen J14

 • stressajentepå15 ett år siden #3

  tusen takk begge to!!
  dere er noen fine personer!<33