• ADHD?

  Startet av Anonymunge  ett år siden

  Hei, er ei jente på 18 år som sliter med deprisjon og angst. I det siste har jeg begynt å tenke over livet mitt, hvordan jeg var som barn og hvordan jeg er nå.

  Fikk ofte høre at jeg var sur da jeg var liten, fikk ofte raserianfall pga små ting slik som en liten krangel om klær med min 2 år eldre søster. Under disse raserianfallene svartnet alt for meg, hylte så høyt jeg kunne til jeg ble rød i ansiktet, kunne også bli voldelig og begynte å kaste og ødelegge ting. Dette har jeg klart å kontrollere mere nå, blir heller svært verbal under konflikter.

  Er et veldig følelsesladd menneske, små ting og enkelte hendelser som betyr veldig lite for andre, føles som verdens undergang for meg, dette fører ofte til at jeg enten blir veldig sint eller lei meg. Har fått flere panikkanfall pga dette. Det vanskelige er at jeg føler at jeg har null kontroll over følelsene mine, er jeg først sur er det helt umulig for meg å plutselig bli glad igjen, uansett hvor godt jeg vet at det jeg ble sint for bare var dumt. Men dersom jeg er kjempeglad og noen sier en liten ting som jeg tar til meg kan jeg endre humør ganske raskt. Blir også veldig aggressiv og konkurranse innstilt når jeg spiller sport, dersom jeg bommer på et slag i squash e.l kan jeg hyle høyt.

  Jeg er også en veldig impulsiv person, siden jeg var liten har jeg gjort ting helt uten å tenke først. F.eks en gang jeg var ved et basseng med moren og søsteren min da vi var små, visste jeg at mamma måtte ta på meg armringene før jeg hoppet uti, men plutselig uten å tenke på konsekvensene hopper jeg uti allikevel, holdt selvfølgelig nesten på å drukne. Et annet eksempel er da jeg var i syden med faren og søsteren min med flere og vi satt på en restaurant, jeg og de andre barna ville dra, men pappa skulle drikke opp ølen først. Uten å engang tenke tar jeg opp ølglasset hans og drikker opp nesten alt, og den var nesten full. Da var jeg 11-12 år.

  Denne impulsiviteten har jeg merket my av i tenårene og. Hvis jeg har lyst til å gjøre noe, så gjør jeg det som oftest uten å legge en tanke i det. Jeg kan stjele ting uten å engang blunke, venninnen min som også gjør det ibland blir alltid så nervøs, jeg bryr meg ikke. Har så og si sluttet med dette nå siden jeg er 18 og vet at jeg må skjerpe meg, men når jeg bare har drukket sånn 2 øl, gjør jeg hva som helst. Jeg var engang i en bar, det sto ingen der og jeg hadde lyst på mer øl så jeg helte ut pengene av driks glasset og tappet i det selv, jeg ble selvfølgelig kastet ut, etter det skjønte jeg ikke hvorfor jeg hadde gjort det.

  Blir også ofte rastløs. Klarer ikke å sitte rolig på stolen i skoletimene, skifter posisjon hvert 10ende sekund eller så kan jeg sitte å riste med foten. Før jeg begynte på antidepressiva «zoloft» ristet jeg hele tiden, hadde også konstant stress i kroppen. Noen ganger selv om jeg går på antidepressiva får jeg denne rastløse følelsen, jeg må alltid gjøre no, jeg snakker i ett kjør og er helt hyper. Er ofte jeg ikke får med meg hva folk sier til meg, det blir bare ord selv om jeg ser rett på de, må ofte spørre om de kan gjenta helt til de ikke orker å si det. Er det samme når jeg skal lese, kan sitte å øve til en prøve i 3 timer uten å ha fått med meg noe av det jeg har lest, må ofte lese samme side flere ganger. Har mange tanker i hodet som er vanskelig å ikke bli opphengt i. Noen ganger når jeg sitter med flere folk og snakker blir jeg helt opphengt i disse tankene, og folk begynner å spørre om det går bra med meg, jeg har det helt fint men har bare så mye som går gjennom hodet.

  Er veldig glemsk av meg. Glemmer svært ofte avtaler, kjøretimer, psykologtimer, legetimer og enkelte ganger hva jeg snakket med folk om på snap, er ikke nødvendigvis fordi jeg snakker med så mange samtidig, men får bare ikke til å huske hva jeg skrev.

  Har prøvd flere typer narkotika og har et lite drikkeproblem, sitter ofte på skoledoen og chugger to øl for å bli roligere og for å føle meg bedre, ble nesten utvist for dette en gang.

  Blir ofte påvirket av ting folk sier til meg, selv om det er små ting som ikke har noen betydning blir jeg så opptatt av det. På barneskolen ble jeg kalt feit av en i klassen, etter det fikk jeg veldig stort fokus på kroppen min og hva jeg hadde i meg, prøvde flere dietter, veide meg og målte meg ofte med målebånd rundt på kroppen. Har til og med kjøpt ting på nettet som slanke te. Lastet også ned en app for å se hvor mye kalorier det var i hver enkel matvare før jeg puttet det i meg. Jeg har alltid vært veldig opptatt av dette etter barneskolen, nå ser jeg alltid på nettet etter nye slankemetoder.

  Har veldig dårlig selvbilde og føler jeg aldri når opp til andres forventinger. Føler jeg skuffer alle rundt meg med de handlingene jeg gjør, som jeg ikke engang vet hvorfor jeg gjør.

  Har flere venner med adhd som sier at det tror jeg har det, så fikk prøve en adhd medisin av en kompis «conserta». Prøvde dette med ei venninne som er bipolar, var hyper før jeg tok det, så ble jeg plutselig rolig i hele kroppen. Mens hun følte seg helt dopet og klarte ikke å sove. Før vi la oss kjente jeg at den sluttet å funke og at stresset i kroppen kom tilbake så jeg tok en til, etter 10-20 minutter var jeg helt rolig igjen og sovnet raskere enn jeg vanligvis gjør. Pleier å slite veldig med innsovning fordi jeg ligger og vrir meg og tenker på ting, men da jeg tok den følte jeg at jeg endelig fikk ro.

  Vær så snill og hjelp meg! Vet at det finnes forskjellige typer adhd, men virker det som noe jeg kan ha? Folk har alltid vanskelig for å forstå seg på meg og dette gjør at jeg føler meg så alene.

 • TGMYON 11 måneder siden #1

  Du burde garantert dra til legen din og undersøke. ADHD og ADD er faktisk mentale sykdommer, og om du tror du har det så burde du virkelig få undersøkt det. ADHD/ADD kan føre til depresjon og angst, og også en del andre ting. Så det at du sliter litt ekstra er ikke uvanlig, for det er en vanskelig mental sykdom å ha.
  Jeg selv er diagnosert med ADD, og jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver.
  Men jeg må bare understreke at du burde ikke prøve andre sine medisiner! Spesielt om de har resept, noe som concerta som oftest burde ha!
  Metylfenidat, virkestoffet i Concerta, har en amfetaminliknende virkning, og bivirkninger er omtrent som amfetamin. Men de er ikke like langvarige og sterke.
  Det er viktig å vite informasjon om medisiner før man tar dem, for man vet aldri hva slags virkning det kan ha på to forskjellige personer.
  Om du lurer på noe: dra til legen!
  Jeg vet det er ganske skummelt, men det er din egen helse det er snakk om her. Evt. spørr foreldre eller verger om å bli med for å holde tanker og fokus i sjakk.
  Lykke til!

  (Håper det hjalp?)

 • Pippin 10 måneder siden #2

  jeg har det helt likt og skjente meg igjen i mye. jeg var hos psykolog for en stund siden for å sjekke om jeg hadde ADHD men de sa jeg bare hadde mye stress i meg, men du burde fortsatt få sjekket dette hos lege eller psykolog.
  Håper du vil få det bedre.