ForumMin psykiske helse / Sosial angst.
 • Sosial angst.

  Startet av Cupcake  9 år siden

  Heisann! Jeg er en jente på 12 år som har sosial angst. Det sier psykologen min i allefall. Er også veldig sjenert da. Det begynte med at jeg fikk mest vondt i magen og redd når jeg er blandt flere andre. Jeg klarte derfor ikke å gå på aktiviteter etter skolen.

  Men nå har det blitt mye verre også. Som i går, jeg skulle til tanta mi, hun bor en stykke i fra meg. Og så skulle jeg dit, for jeg måtte overnatte der, men på veien ned var det 7-8 ungdommer, og noen av dem er ikke særlig snille heller. Dem har greie på selvskadingen min og sånt, men jeg bryr meg ikke om det, for da er det vel ikke en stor press på å skjule det, og da selvskader jeg meg mindre for jeg er litt redd for arr, men er litt hekta på det. Uansett, med en gang stoppet jeg, og jeg begynte å lure på om det var lurt å bare gå forbi, men var jo livredd for at dem skulle legge merke til meg og komme bort og snakke til meg eller kalle meg noe. Jeg begynte å skjelve og svette, og fikk utrolig vondt i magen. Tankene for rundt og rundt om hva som var lurt og ikke lurt og hva som kunne skje, at det bare ble vanskelig å puste. Da sprang jeg hjem, og gråt, og turte ikke å dra til tanta mi før utpå natta. Så jeg skalv og var livredd da jeg gikk forbi 2 andre ungdommer, og var redd for hva tanta mi skulle si siden jeg kom alt for seint.

  Samtidig gruer jeg meg tragisk mye til skolen begynner, og er kjemperedd for hva andre vil si til meg, eller gjøre. Jeg er redd for å bli mobba, siden jeg har opplevd det før og det er så fælt. Har flere ganger begynt å gråte for jeg er så redd for å være blandt 300 andre mennesker nesten hver dag. Og skoleveien blir det sikkert verre..

  Hva skal jeg gjøre? Hvordan skal jeg få det vekk?

 • meg på nett 9 år siden #1

  Du må få litt selvtillit.
  Har du noen gode venner? Vær mer med dem, hvis du har sosial angst så må du bare innse at du ikke kan gå så langt alene. Gå sammen med noen venner til skolen og fra skolen, da kommer selvtilliten til og vokse og etter en stund er problemet løst...
  Men du må være tålmodig...
  Hvis du er det løser det seg...
  JEG LOVER

 • Mawmaw 9 år siden #2

  Du er sannsynligvis innadvendt, og liker ikke være i folkemengder eller med folk du ikke kjenner.
  Om du har noen gode venner, vær med dem mye. Om du ikke har, prøv å få, eller få venner via nettet c:

  Og det løser seg tilslutt, mange har det sånn. Jeg er innadvendt og einstøing c:

  Mvh Mawmaw

 • Tessa.. 9 år siden #3

  Venner er ikke så lett å få når man har sosial angst! Det vet jeg.. Det er viktig at du har et godt forhold til foreldrene dine og at de vet du har det sånn. Kanskje de kan snakke med læreren din og tilrettelegge noe? Kanskje lage en gruppe på to-tre jenter du kunne tenkt deg å være venn med der dere skal løse oppgaver elns så du blir bedre kjent. Eller du kunne fått kommet litt senere på skolen slik at du slapp å møte på alle disse ungdommene.. Det er utrolig mye man kan gjøre og finne på! Jeg kjenner meg utrolig godt igjen med den skjelvingen, panikken og svettingen! Det er helt forferdelig...... Han jeg går til har lært meg forskjellige pusteteknikker. Det hjelper veldig. Hvis du puster inn med nesa i ca 4 sec, så puster du godt ut igjen med munnen. Når du føler du har kommet godt igang, begynn og tenk på noe positivt! Kanskje et sted du føler deg trygg, eller en sang som gjør deg glad, et minne du har kjært, alt mulig så lenge det er positivt! Men husk, du må øve på dette en del ganger.. det funker ikke første gangen når du er midt oppi det. Håper dette hjalp deg litt!

 • Depresjonsgirl ett år siden #4

  Prøv å snakk med noen foreldre,søsken , helsesøster eller psykolog kanskje det kan hjelpe hjalp hvertfall meg