ForumMin psykiske helse / Du er psykisk syk.
 • Du er psykisk syk.

  Startet av Lik  8 år siden

  "Du er psykisk syk og du vet ingenting, du bør passe munnen din, være stille og høre på oss voksne når vi snakker. Du er ikke dum, men uviten og for syk til å vite hva som er til ditt eget beste, alt vi sier er riktig og vi har all makt over deg så lenge du søker hjelp og er under oss. Fordi vi har en lang utdanning innenfor faget, lest og hatt utallige mange kurs, så vi vet best hva som foregår i ditt eget sinn og hodet.Vi skal diagnosere deg sånn som det passer oss, du tar de medikamentene som vi skriver ut til deg uten å klage og/eller nekte uansett hvor sterke eller mange du får. Hvis du nekter da vil du ikke ha hjelp og da vil du heller ikke få hjelp. Tar du mange tabletter samtidig eller drikker mer alkohol enn normalen så er du enten suicidal eller alkoholiker, eller begge.Hvis du er stille og ikke er den som skriker høyest, da for du heller ikke hjelp før det nesten er for sent. Hvis du prøver å ta ditt eget liv eller skader deg selv på noen som helst måte når du er innlagt eller er på perm så vil du ikke ha hjelp og da kan vi enten A: Legge deg i belter og være hardhendt og streng mot deg og eventuelt dope deg såpass ned slik at du nesten ikke vil kjenne deg selv igjen - det er til ditt eget beste og husk, du har ingenting du skal ha sagt!, Eller B: Kaste deg ut fordi det finnes andre som er sykere enn deg selvom du nettop har prøvd og ta ditt eget liv. Vi har også rett til å skrive ned hva enn vi vil i din jounarl, og du kan klage så mye du vil - men du vil aldri få fjernet eller rettet opp i det som alleredet er skrevet ned. Uansett kan du ikke si imot oss fordi det var våre tanker om deg og situasjonen der og da, og vi har rett til våres meninger - som er mer verdt og betyr mer enn dine. Din jounarl vil være med deg resten av ditt liv og til og med være med på og ødelegge dine sjanser for livsforsikring og vil gjøre det vanskelig å få søkt lån i fremtiden uansett hvor frisk du har blitt. Det er noe vi ikke vil bry oss om fordi vi har som sagt rett til å skrive ned hva enn vi føler, ser og tenker. For husk! Alt dette er til ditt eget beste."

  Er det rart det er så mange mørketall innenfor selvmord i det mentale helsevesnet? Dette er noe jeg har blitt møtt av helt siden jeg søkte og kom inn som nå er 9 år siden. Jeg har fortsatt ikke fått den hjelpen jeg så desperat trenger selvom jeg har prøvd ut absolutt alle hjelpemideler som er tilgjengelig. Det finnes jo selvsakt noen untak når det kommer til å få god hjelp, men jeg vil si så mye som 70% blir enten avvist, dårlig/feil behandlet eller ingen behandling eller over diagnosert og gitt feil medikamenter. Dette er ikke noe jeg tror, det er noe jeg vet.

  Kommenter hvis du har opplevd noe av dette som står skrevet over, hvis ikke helsevesnet kan/vil hjelpe oss - så må vi stå sammen og tre frem!

 • AKA 8 år siden #1

  Jeg tror jeg er psykisk syk.. Er ikke helt sikker, men hvertfall: jeg prøvde å søke meg inn på BUP (Barne og Ungdom Psykiatrisk), men kom ikke inn.
  Det har tatt meg utrolig lang tid å skjønne og deretter inrømme at jeg trenger hjelp.. Faktisk så plages jeg fortsatt litt med å inrømme det.
  Jeg skammer meg..

 • Cut 8 år siden #2

  Slik jeg har forstått det, gjør helsevesenet en dritt jobb når det gjelder det og HJELPE folk som trenger det. Folk som søker hjelp, og som trenger hjelp, burde få behandling og omsorg som de trenger.

  Ble litt usikker og bekymret når jeg leste dette. Jeg har fallt hardt tilbake til selvskadingen, og hvis jeg trenger hjelp, vil jeg ikke bli avvist og sendt vekk. Dette innlegget hadde vært genialt og sendt ut til avisa eller noe sånt, for ivertfall jeg syntes det var godt skrevet, og det kan jo hjelpe også.

  Jeg støtter deg fullt og helt i dette, helsevesnet er til for og hjelpe, hvis de ikke gjør jobben sin, er det vi som trenger hjelp som lider.

  (Unnskyld for skrivefeil)

 • chrrifau94 8 år siden #3

  Enig i det du skriver..

 • Destiny123 8 år siden #4

  Jeg har opplevd så mye å ikke bli trodd. Det mentale helsevesenet i Norge er sugent, mildt sagt! Jeg har psykolog selv og går på bup 1-2 ganger i uken og av og til mer.. Psykologen min tror ikke på meg, sier at jeg bare finner på alt jeg gjør.. Det gjør vondt å ikke bli trodd.

  Men når det er sagt når det kommer til selvskading og andre ting. Helsevesenet har en jobb, men det er DU/JEG som har den største jobben av alle. Nemlig å jobbe med seg selv. Det er en vanskelig jobb, spessielt når man føler ingen tror på deg og du ikke er klar for å jobbe med deg selv..

 • Rawr 8 år siden #5

  Gikk hos BUP for noen år siden, men opplevde for det meste å ikke bli trudd på. Valgte å slutte der da. Fastlegen min snakka med dem, og ble litt skuffa over at jeg hadde rett; dem trudde ikke på meg.
  Har fått tilbud om å starte der igjen flere ganger, men jeg vil ikke.
  Ellers har jeg ikke noe negative opplevelser med når folk skal hjelpe meg :)

  Syns også denne hadde vært smart å dele i avisaen eller noe, slik som Cut skreiv!

  Og Destiny123, så klart er din egen jobb den viktigste av alle. Men de fleste av oss trenger hjelp hos andre for å klare det. Desverre får ikke alle den hjelpa de trenger.

 • Hen 7 år siden #6

  Jeg er veldig fornøyd med den hjelpen jeg har fått fra helsevesnet. Kom inn på et lavterskel tilbud i kommunen med en fantastisk psykolog, etter 9 mnd skulle de omorganisere og psykologen min fikk en annen stilling. Jeg var da også blitt så psykisk syk, at psykologen min kjempet for å få meg inn på et hastetilbud på BUP. Dessverre var jeg så fornøyd med psykologen min at jeg ville ikke se hjelpen de på BUP hadde å tilby. Jeg flyttet for meg selv etter 2 mnd og avsluttet samarbeidet med BUP, de mente at jeg var "frisk". Etter 6 mnd hadde jeg et voldsomt tilbake fall med selvskading og utvikling av spiseforstyrrelser. Jeg tok kontakt med den første psykologen min, og han hjalp meg til å komme i kontakt med BUP ved min nye boplass. De henviste meg til voksenpsykiatrien. Voksenpsykiatrien koster 300 kr pr time, men er verdt hver eneste krone.

  Ser ikke helt hva som skulle bli moralen her, men hvis du ikke er fornøyd, gå til media, sett fokus på hva som ikke fungerer i BUP, det er tross alt første ledd til å få en mindre "psyk" befolkning i landet. Barn og unge er de viktigste i samfunnet.

  Og husk, det finnes bedre tilbud.