ForumMin psykiske helse / Depremert eller angst ?
 • Depremert eller angst ?

  Startet av Hjelpe123  9 år siden

  Hei alle snille lesere ! : - )

  Jeg sliter litt for tiden. Jeg har klump i halsen, føler meg småkvalm, og har den samme følelsen inni meg nå som jeg pleier å ha når jeg får hjemlengsel. Jeg har en trang til å begynne å grine veldig ofte, men holder det inne, fordi jeg ikke vil grine blant folk. Dette begynnte denne uka, men jeg tenkte at det ville sikkert bli bedre, men nå HOLDER JEG IKKE UT lenger ! : - ( Hater denne følelsen, prøver å finne på noe å gjøre hele tiden for å glemme følelsene mine. Men det hjelper bare litt. Tidligere i uka var det også slik at jeg tenkte på hva meningen med livet mitt er, hvorfor jeg lever, men den følelsen er ikke så sterk lenger.

  Jeg har ikke mot nok til å snakke med noen voksne, redde for at de ikke vil forstå. Følelsene er sterkest på dagtid, men det er ille om kvelden også. Jeg lurer på om jeg kanskje har sykdommen Depresjon ? Eller angst ? Siden jeg har som sagt den samme følelsen som når jeg har hjemlengsel, og da har jeg jo en slags angst mot å IKKE være hjemme ? Burde jeg gå til legen, eller en psykiatrer el. ? Noen tips til meg ? Jeg fyller 14 om 15 dager, og håper på å kunne nyte dagen uten disse følelsene .. Jeg har ikke så mange venner, så jeg kan ikke være med dem, for at jeg skal kunne være mer sosial.

  Så, hva burde jeg gjøre, hva skal jeg gjøre ? Holder ikke ut en eneste dag til nå, vil jeg tro, før tårene bryter ut for fullt. HJELP HJELP, jeg blir sååå takknemlig ! : - )

  Hilsen gutt, 14 år : - )

 • Cupcake 9 år siden #1

  Det er litt rart, for jeg har også hjemlengsel, men jeg ER jo hjemme. Jeg tenker hele tiden at jeg vil hjem, og da savner jeg noe. Kanskje da jeg ikke hadde angst og depresjon.

  Angst er når du får feks. pusteproblemer, svette, skjelving, vondt i magen osv. når du er kjemperedd. Det bruker jeg å få.

  Snakk med helsesøster, hun vil nok forstå.

  Lykke til, hilsen jente på 13 år.

 • Hjelpe123 9 år siden #2

  Takk Takk.

 • jenteatten 9 år siden #3

  Hei du!

  Jeg vil bare si at denne klumpen i halsen som du beskriver kan godt være at du sliter litt med angst eller depresjoner.

  Angst behøver ikke nødvendigvis å bety pusteproblemer og svetting osv som nevnt over her. Det er kun symptomer som KAN komme av angst.
  Jeg er 19 år og har slitt med angst i mange år.
  Angst er en utrolig vanskelig følelse å forklare for andre rundt seg fordi man ofte går å er redd, men man vet ikke alltid hva man er redd for.
  Man føler inni seg at noe er galt men man vet ikke hva.
  Depresjon kan vel være noe av det samme. Man føler seg trist og lei seg, og ofte litt alene, men så trenger man ikke alltid ha noe grunn til det.
  Du må også vite at det er helt ok å gråte.

  Hvis du ikke vet helt hva du skal si til de voksne så kan du jo rett og slett bare prøve å si til mamma eller pappa, eller en lærer, eller helsesøster at du er litt lei deg hele tiden, og du vet ikke hvorfor. Eller at du har en vond følelse inni deg, men du trenger hjelp til å finne ut av den.

  Sannheten er at de fleste voksne har vært igjennom slike følelser på et tidspunkt i livet sitt, og jeg vil faktisk love deg at hvis du går til en voksen som kjenner deg og forklarer hvordan du føler deg, så kommer de ikke til å le av deg eller å si de ikke skjønner hva du mener. De kommer til å ville hjelpe deg.
  Det er ofte skummelt å be om hjelp, men om du gjør det vil du få det mye lettere.

 • Hjelpe123 9 år siden #4

  Tusen takk for hjelpen .. Etter 1 1/2 uke er det blitt litt bedre, men har det fortsatt enda. Får prøve å snakke med noen snart, som dere sier.

  Jeg synes bare det er herlig å vite at jeg ikke er alene ! : - P

 • LillySøster 9 år siden #5

  Jeg har panikk angst, og det har jeg hatt siden jeg begynte på ungdomsskolen. Jeg har også i store perioder vært veldig deprimert. Det som hjelper er å snakke med noen andre! Ring Røde Kors" hjelpetelefon eller be om å få oppsøke psykolog. Jeg har gått til psykolog siden jeg gikk i 4 klasse (snart 7 år?) like etter jeg fikk kreft. Det hjelpe utrolig mye, så det vil jeg absolutt anbefale!

 • Tobisan ett år siden #6

  Kanskje du kunne bruke denne angsten til noe nyttig for eksempel å skrive sanger jeg gpr gjennom det samme og jeg får konstante panikk anfall men jeg bruker denne sorgen for noe produktivt hilsen 12 år gammel gutt

 • Tobisan ett år siden #7

  Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, jeg får nesten konstante panikk anfall og det blir ikke bedre det har begynt å skje mer enn to ganger om dagen og jeg føler meg tom moren min er strengt imot medikasjon. Jeg har prøvd å skrive musikk om det men det bare drar meg lengre nedover. Jeg har prøvd å tenke gode tanker men det funker ikke og når jeg er med andre folk så føler jeg meg dø men jeg stenger det bare inne. Jeg har prøvd å snakke med skole sykolog men det hjelper ikke. Jeg er redd for at jeg har seriøse problemer og det er ingenting jeg kan gjøre med det. Musikk er liksom det eneste som holder meg gåene hilsen 12 år gammel gutt

 • Directioner4life 2 måneder siden #8

  Hei. Jeg har det akkurat likens. Jeg går rundt og er redd hele tiden. Jeg prøver å skrive ned tankene mine, men da går jeg bare å tenker på det hele tiden, og føler at jeg bare går rundt og synes synd på meg selv. Jeg sluttet å skrive i dagboken min for åtte måneder siden, fordi jeg fant ut at moren min leser i den. Jeg tørr ikke snakke med noen, fordi jeg er redd. Jeg vil ikke snakke med moren min, fordi hun kjenner meg ikke. jeg greier ikke å skjønne hva jeg skal gjøre. Jeg fyller 13 om 9 dager, og hadde håpet å gå gjennom den dagen uten disse følelsene og tankene. Jeg får ofte sammenbrudd på skolen pga. prøver og lignende, og det skjer ofte i timene, og da tror folk at jeg gjør det bare for å få oppmerksomhet, når jeg egentlig prøver å roe meg selv ned.
  Vet at ingen kommer til å se dette, men det er godt å få det ut av systemet.