ForumMin psykiske helse / Arr etter selvskading, finnes det noen krem eller behandling?
 • Arr etter selvskading, finnes det noen krem eller behandling?

  Startet av Destiny123  8 år siden

  Heisann, heisann!

  Ja, jeg lurte på om det er noen av dere som er medlemmer her som kunne hjulpet meg med dette.. Sikkert ikke bare jeg som tar nytte av denne tråden her :)

  Greia er den at jeg har en del, en veldig god del arr etter selvskading opp gjennom årene på armer, hals, mage og bein også har jeg da fått høre og lest et sted at man kan fjerne arr. Men jeg har hørt at det finnes en krem el.l. som man kan bruke for å fjerne disse arrene da.. Jeg bare lurer fordi det hadde vært supert å ha liksom fått gjort noe med de arrene nå som jeg har vært skadefri i 2 uker. Da er det greit å gjøre noe med det når jeg vet jeg har klart å holde meg så lenge skadefri og forhåpentligvis klarer å holde meg skadefri en god stund til. Jeg har snakket med de voksne på instutisjonen jeg bor på og de sier de ikke har hørt om noe sånt, så særkontakten min har bestilit legetime til meg.. Men vil liksom ikke til legen med dette om dere skjønner? Det er litt vanskelig for meg, er et litt sårt tema..

  Tror dere det finnes en sånn krem? Har dere hørt om noe som funker for å fjerne arr etter selvskading? Hvor får man tak i det? Må jeg til apoteket? Bestille over nett? Har selv hørt at laser funker, men at der er jææævlig vondt og tar lang tid og koster masse penger osv. osv..

  Og hvis du skulle finne på å nevne det; JA, jeg veit at selvskading ikke er bra og at jeg burde få hjelp, gå til psykolog osv, men jeg har vært på psykiatrisk og går til psykolog og hele pakka.. I know.. Det finnes mye alternativt man kan gjøre istedenfor, men det er nå en del av meg og det jeg har gjort mot meg selv.. That"s the way it is, can"t change that..

  Men ja.. Takk for svar på forhånd :))

 • Cut 8 år siden #1

  Hei.

  Ble litt paff etter jeg leste innlegget ditt. For jeg skjønner ikke hvorfor du vil fjerne arrene dine, altså, la meg forklare. I det siste du skrev her så sier du ""Det er nå en del av meg"" (?) Jeg har drevet med selvskading i over 8 månder nå, og jeg har mange mange mange arr både på armer og ben. Selvskadingen er "en del av meg", men det samme er arrene mine. Hvis du skjønner? Jeg ser ikke på arrene mine som fæle, triste eller stygge. Fordi jeg vet at de ble lagd når jeg så desperat trengte ro inni meg. Jeg tenker at hvert arr har en liten sterk historie bak seg. Jeg ville fjerne arrene mine en gang jeg også, og jeg vet hvordan man gjør det også. Men etter litt tenking fant jeg ut at arrene mine er spessielle, ikke fæle eller stygge. De ødelegger ikke livet mitt, de gjør ikke MEG styggere.

  Vil bare du skal tenke over hvorfor du absolutt skal fjerne noe så vakkert fra kroppen din. De viser bare at du har hatt mye vondt inni deg, og trengte en liten ventil for og få det vonde ut. Jeg synes de viser styrke og svakhet på samme tid.
  Ivertfall, arrene DINE og MINE og alle andres, er IKKE stygge.

  Sånn... Ferdig med filosofi læringen x3

  Tips til og fjerne arrene dine :

  1.) Tror IKKE det er noen krem som kan fjerne arr, ikke akkuratt "krem", men jeg vet om en flytendes ting man skal få kjøpe på apoteket. Skla si mere om det seinere i svaret ;)

  2.) En helt vanlig sitron får arrene til og forsvinne. Bare kjøp en sitron eller to på rema 1000 eller noe sånt.

  3.) Laser... UTROLIG DYRT!!!! VONDT!! SKUMMELT!!! :OOOOO
  Heh, jeg ville heller brukt en sitron...


  Håper du fikk svar på det du lurte på, og at jeg hjalp deg litt :3

 • Lik 8 år siden #2

  Hei der!
  Først og fremst ville jeg bare si at det er utrolig bra at du har vært skadefri i 2 uker, men du skriver ikke hvor lenge du har holdt på med selvskadning-(med mindre jeg ikke har fått det med meg eller lest feil). Å fjerne arr er er både bra og dårlig og grunnene hvorfor er så enkelt som; Du må være 110% sikker på at du er helt skadefri! Jeg av personlig erfaring var skade fri i ca 9 måneder etter å ha selvskadet i ca 8 år, trodde jeg var helt ferdig men, som alle vet når det kommer til selvskadning så kan man få tilbakefall. Når man har fjernet eller minsket arrene så er det veldig lett å få tilbakefall rett og slett fordi du har mer og ny plass til å kunne skade deg selv på igjen.

  I samfunnet som vi lever i dag er selvskadning fortsatt ganske tabu, og desverre blir man fort dømt. Hvis du ikke har så mange/tydelige arr eller som du kan lett dekke til så vil jeg ikke anbefale å ikke fjerne dem, det er både dyrt og vondt, og det hadde vært veldig trist hvis du hadde brukt så mye tid og penger på å først få fjernet dem og så kanskje du får tilbake skadetrangen senere. Husk at arr blir mer og mer usynelig over tid. De vil miste sin røde/lilla farge og til slutt bli hvite og dermed synes mindre. Når det er sagt, hvis du har såpass mange arr som jeg har(etter 12 år med selvskadning) så ville jeg fått minsket eller fjernet dem etterhvert, men husk du har god tid. Før du evnt ville få fjernet de så ville jeg ha snakket ut med en fagperson/ psykerater eller psykolog for å da kunne ta opp hvorfor du først begynte og hvorfor du nå har sluttet og hvordan du har sluttet. Dermed kan du få ut alt av vonde følelser og tanker som da kanskje ikke vil være der når du har fjernet arrene som kan føre til skade trang.

  Du trenger ikke å gå fast til psykolog, men jeg ville ha gjort det om jeg var deg. Selvom du kanskje føler deg bedre nå så kan det være mye som fortsatt sitter igjen som da vil komme ut i fremtiden.

  Jeg har hørt rykter om en slik krem, men jeg tviler strekt på om den vil fjerne arrene for godt. Heller at den kanskje bare tar bort litt av fargen på arrene så de vil synes mindre, men jeg vet ikke om noen slik krem finnes. Laser er jo da det mest brukte alternativet, som da er både vondt og dyrt. Andre metoder kan være å transplatere hud til de områdene hvor det er mest arr, da vil de nok ta ren hud fra låret ditt og da transplantere det på evnt armene dine. Men igjen, det er en lang, smerteful og dyr prosess. En annen metode som jeg personlig driver og benytter meg av nå er tattovering, da vil jeg se på noe fint når jeg ser på armene mine isteden for vonde minner. Men det er da noe du må være hundre prosent sikker på og det er også dyrt, tar tid og du må finne en artist som er veldig flink. Men skal du gjøre det så må arrene dine være MINST to år gamle, hvis ikke blir tattoveringen både stygg og helt feil.

  Jeg ville ikke ha vurdert å fjerne arr etter kun to uker med skadefri(selvom det er kjempe bra gjort!), jeg ville heller ha venten minst 1 år før jeg ville vurdert noe som helst. Du nevner du har arr på halsen, jeg kan si det en ting, jeg har to svære stygge arr som går fra begge sider av halsen som var et forsøk på å ta livet mitt, de har jeg hatt der i 5-6 år nå og det er nesten ingen som legger merke til dem lengre. Det er bare å ha håret foran eller bruke sjerf(finnes mange stilige sjerf som du kan bruke både sommer vinter og vår.). Men uansett nå har jeg fått sagt mitt og håper du tar til deg noe av det jeg har skrevet ned. Lykke til vidre!!

 • Cut 8 år siden #3

  Hei igjen, måtte bare få sagt at jeg egentlig la ut en link fra youtube om info om dette, men den delen ble tatt bort pågrunn av andre videor på den siden som jeg ikke tenkte på kunne være litt, triggende og andre ting.
  Så jeg har tatt alle tingene (nesten da) ut av videon, og skrivd det inn her, så du får "nøyaktig" informasjon om hvordan du får vekk arrene. altså, nøyaktig tatt ut av videon, det blir på engelsk kind off. SÅ jeg vet ikke om disse har det samma navnet på norsk som på engelsk. Menmen.

  1.) Bio oil
  2.) Vitamin-E
  3.) Tea Tree Oil
  Og foresten, det med sitron, sitronen (ble nevnt i videon om dette) trekker ut fargen (elns) ut av arr og arrene forsvinner.

  Kanskje jeg skriver litt rotete nå, unnskyld for det. Men følte jeg bare måtte legge inn dette så fort som mulig så det ikke ble så mye forvirring fra det forige svaret mitt.

  :)

 • mcduck71 8 år siden #4

  Hei :)

  har lest at sånna peelingvotter eller pads har noe innvirkning, man fjerner den døde huden over og kan da bruke fugtighetskrem til å gjøre huden glatt og relativt flat, har også hørt at honning har noe effekt. så er det vel også lurt å bruke høy solfaktor/sunblock på arr under to år for å minske missfarging :)

  håper det hjelper :)

 • Destiny123 8 år siden #5

  Takk for masse tips! Setter ekstremt pris på det og så at i de første kommentarene så var det noen som reagerte litt på det jeg hadde skrevet...

  Jeg har holdt på med selvskading i mange år jeg begynte første gang i begynnelsen av 7. trinn fast, men kan huske at jeg så langt ned som i 5. trinn satt og pirket på meg selv med nåler, men hadde ikke den "avhengigheten" da om dere skjønner.. Jeg går nå 1 året på vgs og grunnen til at jeg gjerne vil gjøre noe med dem er at jeg føler jeg har det bedre psykisk. Jeg har jo som nevnt tidligere vært på psykiatrisk og det var en veldig mørk periode, men jeg føler jeg har det bedre nå som jeg ikke bor hjemme ogsånt.
  Men ja, jeg går 1 vgs. og det er få kjente folk der og jeg vil liksom ha en ny start. Jeg skjønner hva dere mener når dere sier at det er noe man alltid har, noe som minner om hva man har vært gjennom og at man er en sterk person som fortsatt står osv. men jeg vet ikke.. Jeg er redd for at jeg får et tilbakefall om jeg fjerner alle arrene på kroppen. Det er aldri noen garanti for man blir sjeldent 100% frisk.. Det eneste jeg vet er at jeg vil gjøre noe med dem, få dem bort, mindre synlige.. Samme faen.. Jeg vil bare gjøre noe med dem nå som jeg føler meg bedre psykisk.. Jeg har også vurdert å ta dette opp med psykologen min, men jeg finner aldri noe riktig tidspunkt og jeg føler dessuten at det blir mer riktig å snakke om akkurat dette med legen min i og med at psykologen min ikke kan gi meg noen resepter osv... Og jeg føler meg liksom ikke helt komfortabel med å gå med t-skjorter osv. Jeg går jo som sagt 1 vgs. og begynner praksis og kommer vel til å jobbe med barn videre og da er det greit for min del føler jeg å slippe å gjemme dem hele tiden og om de synes at jeg får spørsmål om hva det er og hvorfor det er så mange osv..

  Jeg setter virkelig pris på all tilbakemeldingen! Det hjelper meg veldig med løsninger :)

 • Mhm... 8 måneder siden #6

  Jeg ble veldig gla da jeg endelig fikk vite en måte å få vekk arr på, men lurer på hvor lenge tar det før arret går vekk med sitron eller hvor lenge må du ha den på osv? Hadde ønsket å få de vekk før sommeren plis noen snille svar meg