ForumVold og overgrep / Usikker på om dette er ok eller ikke...
 • Usikker på om dette er ok eller ikke...

  Startet av Anneber04  2 år siden

  Hei! Jeg vet ikke hvem jeg kan spørre, så derfor spør jeg her... Jeg lurte bare på om noen kunne fortelle meg hva som regnes som et seksuelt overgrep? Jeg lurer fordi det hender at en i familien min tar på kroppen min uten at jeg har sagt at det er ok... H*n ber meg om å kle av meg sånn at jeg står i bare undertøyet... Jeg vet ikke om jeg overreagerer eller ei, men jeg kan ikke si at jeg synes at det er så veldig komfortabelt at en i familien min driver å tar på kroppen min... Bortsett fra det er h*n verdens snilleste menneske... H*n sørger alltid for at de rundt seg har det så bra som overhode mulig, så det er litt vanskelig å forstå hvorfor h*n er ute etter kroppen min... Jeg skammer meg sånn! Er det min feil? Såvidt jeg vet har ingen av vennene mine opplevd noe liknende, så jeg føler meg liksom veldig aleine i dette... Sist det skjedde var i dag, og jeg er bare så redd for at det skal skje igjen! Huff, for et rotete innlegg dette ble...

 • Fant ikke på noe 2 år siden #1

  Dette innlegget ble ikke rotete i det hele tatt, jeg synes du forklarte det ganske bra. Hvis h*n gjør deg ukomfortabel, må h*n slutte. Det skal ikke være sånn for noen, uansett om h*n er ute etter deg eller bare misforstår veldig. Du har ingen grunn til å skamme deg! Det er absolutt ikke din feil at du føler deg ukomfortabel, og hvis h*n spør deg igjen trenger du absolutt ikke å gjøre det. Hvis det fortsetter, foreslår jeg at du snakker med et annet familiemedlem eller sier til h*n at du ikke liker det. Uansett om h*n er kjempesnill eller ikke, kan h*n ikke gjøre sånt. Håper dette hjalp deg, lykke til videre.

 • Black sheep 2 år siden #2

  jeg syntes du er veldig flink til å forklare og det denne personen gjør er langt fra greit. Du har rett til å sette grenser og de skal ikke tråkke over dem. Det virker som h*n ikke respekterer dette. Det er derfor viktig at du sier ifra til noen så du unngår å oppleve det mer. Forsøk å ta det opp med en du stoler på, eller f.eks helsesøster. Jeg vet det er vanskelig, men det er for det beste. Lykke til, og du er ikke alene. Har opplevd noe likt, men det er ikke normalt og ikke innafor. Du skal ikke måtte ha det sånn.

 • Meg 2 år siden #3

  Nå er det jo en stund siden du skrev dette innlegget, men jeg skriver litt uansett.
  Det h*n gjør not deg er ikke greit, og det er ikke din skyld! Jeg var på et fordrag om sexuelle overgrep og der sa de at skam er en heltid vanlig reaksjon. I hvertfall når det er noen du kjenner godt! Underbevistheten vil ikke miste denne personen og sier derfor at det er din egen skyld. Men det er det ikke! Det kan hende dette ikke er grunnen til din skyldfølelse, men det kan hende:) Så ikke ha skam eller skyldfølelse! Ingenting av dette er din feil!
  Hilsen meg<3