ForumVold og overgrep / Moren min respekterer ikke grensene mine, tvinger meg, og sier at jeg ikke får mat hvis jeg ikke...
 • Moren min respekterer ikke grensene mine, tvinger meg, og sier at jeg ikke får mat hvis jeg ikke...

  Startet av Hihihih  ett år siden

  Hei, jeg er en jente på 12 år (07). Jeg har lenge hatt problemer med mamma pga at hun har kjeftet mye, kastet ting rundt, og noen ganger vært voldelig mot stefaren min. Jeg flyttet tik tanten mi, men jeg var der bare i 1 måned, fordi at jeg savnet familien min (unntatt mamma), og jeg var også redd for forandringer så jeg ble heller i den vonde situasjonen istedenfor å komme meg ut av den

  Det er fortsatt mye av det samme hjemme. Alt er like vondt. Men siden jeg ikke stoler på mamma og er kind of redd for hun, så liker jeg ikke å være veldig nærme hun, eller gi hun klemmer. Hun respekterer ikke grensene mine. Hun tvinger meg til å klemme meg, og oppfører seg skikkelig barnslig. Hun blir sint på meg hvis jeg ikke klemmer hun, og straffer meg for det. Hun sier «hvis du ikke klemmer meg så vasker jeg ikke klørne dine lenger». Hun har til og med sagt at jeg ikke får mat hvis jeg ikke gir hun klem. Jeg synes at ingen burde straffe barna sine for sine grenser. Jeg føler meg ukomfortabel når jeg klemmer folk.

  Jeg vet at dette ikke er voldtekt, men jeg synes fortsatt ikke at det er greit. Noen tips til hva jeg burde gjøre? Fordi det hjelper ikke å si at jeg føler meg ukomfortabel av å klemme andre mennesker. Er dette greit? Hva gjør jeg hvis hun fortsetter?

 • Tvillingbror og Tvillingsøster ett år siden #1

  Hei vi 2 er en gutt og ei jente på 16 år. Vi er bror og søster, tvillinger og bestevenner. Det gjør vondt å lese om hvor vanskelig du har det hjemme. Du skal ikke ha det sånn, mora di har ikke lov til og behandle deg på denne måten som hun gjør. Både fysisk og psykisk vold av barn er forbudt i Norge. Vi 2 syns at du skal snakke med en lærer på skolen din, eller med Helsesykepleier på skolen din. Du burde også be om hjelp til å kontakte Barnevernet sånn at de kan hjelpe deg. Barnevernet kan snakke med mora di, sånn at hun slutter med og utsette deg for vold. De kan også forklare for mora di at hun skal respektere intimgrensa di. Vi 2 ønsker deg alt godt, og vi håper at du snart får det bedre. Hilsen Tvillingbror og Tvillingsøster på 16 år, som er Bestevenner.

 • fiskemepappa ett år siden #2

  Du burde få hjelp til å kontakte barne verne for det er ikke greit å behandle barna sine sån.
  Du bør kontakte en du stoler på feriksempel: en bestevenn eller helsesøster eller så kan du kontakte politiet å be om hjelp dær.
  Lykke til med situasjonen.
  Håper det blir bedere.