ForumVold og overgrep / kompisen min blir slått :(
 • kompisen min blir slått :(

  Startet av lysjente1995  9 år siden

  Det er så sykt!!
  Kompisen min blir slått hjemme. Faren hans et serriøst syk i hode! Han blir slått av sin egen pappa for faen :(
  Han har masse blå merker osv...

  Det som er så uretferdig er det at barnevernet gjør ikke noe med saken..virker som de bare driter i at kompisen min har det jævli hjemme..

  Det sies jo at alle barn har rett til å føle seg trygge.
  Kompisen min er bare 16 år,å har blitt slått siden han var en liten guttunge. :/
  Mn det virker jo ikke som han får retten til tryggheten siden ike barnevernet gjør noe..!!

  Er dette egentlig lovlig?
  Hvorfor kan di ikke være like rettferdig mot han som di er me andre barn og ungdomm?

 • darkdog 9 år siden #1

  En 16-åring skal ikke bli slått - ikke et barn/ungdom som er yngre eller eldre heller, for den saks skyld. Har vennen din sagt til deg at han blir slått? Har selv erfart at barnevernet er svært "sløve". Kanskje noen skulle klage til barnevernet?

  Det er ikke lovlig å slå barn. Synes barnevernet gjør en helt elendig jobb, i grunnen. Si i fra til foreldrene dine om at kompisen din blir slått, helsesøsteren på skolen, eller andre du stoler på.

 • -Lilleblomst 9 år siden #2

  Barnevernet har plikt til å hjelpe barn som har det dårlig hjemme, så der gjør de ikke jobben sin.. Be kompisen din om å oppsøke helsesøster eller noen voksne som kan hjelpe han. For ingen barn eller ungdom skal oppleve åå bli fysisk eller psykisk slått av faren sin.

 • lysjente1995 9 år siden #3

  Takk for svar dere! :)
  Ja,han har sagt til meg direkte at han blir slått..han har også vist meg merkene som har oppstått :( det var skikkelig tøfft å både høre om det og se resultatet som har fulgt med...

  Mn dt r så vanskelig....har lovet han å ikke si dt til non.
  Selv om han har prøvd me barnevernet non ganger så har dt aldri kommet non vei liksm.

  Non ganger vil han ikke sove hjemme hos sei sjøl..så mange ganger overnatter han hos mei.

  Mn jg må vel si te han at han må prate me helsesøster eller no sånn.kanskje legen,sidn dt er jo ferie nå.
  For jg kan ikke.da klikker han på mg...å dt tør jg ikke,siden han er nok så hissig av g,og han er mye sterkere og større enn meg..han har liksm n veltrent kropp,jg er jo bare en spinkel liten jente liksm..

  Mn jg vil han jo alt godt.han er en av mine bestevenner.

 • sommerfuglkyss 9 år siden #4

  Hei!

  Jeg har selv vært utsatt for vold i hjemmet og jeg vet hvor FORFERDELIG det er når noen går bak din rygg og skal ta "ansvar". MEN det er ikke ord på hvor mye bedre du kan gjøre det for vennen din!

  Jeg tror noe av det viktigste man må huske på er at "det er ingen som kan TVINGE deg til å bo hjemme". Hvis han rømmer en kveld og nekter å dra hjem og kan bevise dette med blåmerker, hvis han attpåtil har gått gjennom samme prosedyre flere ganger, da er det virkelig ingen som kan be han om å "dra hjem igjen".

  Det faren gjør er ikke lovlig. Jeg tror ikke det tar slutt heller... Hvis dere går i samme klasse anbefaler jeg deg å snakke med læreren din!

  Situasjonen til kompisen din høres mer "seriøs" ut enn min, og jeg kan skrive under på at det er mange der som faktisk har lyst til å hjelpe vennen din ut av problemene. Jeg hansket med to barnevernsaker, en før og en etter at vi flytta. De jeg var hos først var utrolig mottakkelige og ville det beste for meg. De siste framstilte meg som en oppmerksomhetssøkende løgner. I det siste tilfellet var gode venner og lærere det beste jeg noen gang kunne ha hatt!

  Vet ikke hvordan din egen hjemmesituasjon er, men hvis det hadde vært mulig burde du snakke med foreldrene dine og forklare dem situasjonen... Kanskje spørre om han kan sove over der hvis det blir altfor ille? Er ikke sikkert han har lyst til å dra rett til barnevernsvakta med en gang.:) Om du tror dette er helt utelukka, burde du se om det er noen av de andre gode vennene hans som kan stille opp for ham!

  Lykke lykke til, håper alt går bra med bestekompisen din og deg!

 • lysjente1995 9 år siden #5

  Takk for bra svar! :)

  Off,trist å høre at du også har blitt utsatt for vold :/ jeg håper du har det bedre nå! :)

  Altså..mange ganger når han rømmer hjemmefra,så velger han å komme til meg å overnatte..noe som er helt greit for meg :)
  Jeg vil jo at han ska føle seg trygg.
  Men vi bor rundt 15 min fra hverandre (når man kjører bil) så vi har aldri gått på samme skole..å dessuten beggyner vi på videregående nå,å da ska vi heller ikke gå på samme skole...så hjelper svært lite å prate me lærer :/

  Sykt dårlig gjort av barnevernet at di syns du bare var ute etter oppmerksomhet :s

  Men takk igjen for alle gode råd :) setter pris på det..
  Jeg vil aldri gi opp for bestevennene mine! De betyr alt! 3

 • bieberfan 9 år siden #6

  Faen det er jo helt sykt det skal ikke gå ant jo! Veninnda mi blir å slått å hun er bare 13...

 • lysjente1995 9 år siden #7

  Oi,off..leit å høre at vennina di blir slått:/
  Husk å alltid støtt henne så godt du kan når hun trenger det :)
  Sender varme tanker :)

 • Anonym. 9 år siden #8

  Vel, du kan snakke med din egen lærer selv om dere ikke går på samme skole. Eller en voksen, det viktigste er at du sier det til noen uansett hvor sur vennnen din blir! Ingen barn skal bli utsatt for vold hjemme. Vold er noe som vil påvirke noen hele livet pshykolgisk. Så vis du virkelig vil hjelpe vennen din så MÅ du fortelle det til noen. Du kan redde et liv, stol på meg! Når du har sagt fra til en voksen vil jeg at du skal skrive det her.. lov meg at du sier ifra!

 • lysjente1995 9 år siden #9

  Jeg kan serriøst ikke si det til noen ..
  Mn han og noen andre i familien han sin har gått til barnevernet non ganger før..men ingenting hjelper..di tror ikke noe på det

  Å jeg vil virkelig hjelpe kameratenmin..selvfølgelig,han betyr mye for meg :) men det er liksm ikke så mange måter jeg kan hjelpe på enn å støtte han..

  Mn takk for svar likevel ;)

 • anonymguttpå11 7 år siden #10

  stakkars gutt det ække lov i det hele tatt ring 112 så fort som mulig eller noen kan gjøre det:(:(;(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Tvillingbror og Tvillingsøster ett år siden #11

  Hei vi 2 er en gutt og ei jente på 16 år. Vi er bror og søster, tvillinger og bestevenner. Det er faktisk ulovlig og straffbart å slå barn og tenåringer etter norsk lov. Faren til kompisen din kan faktisk komme i fengsel for å slå han. Derfor vil vi 2 be deg om å snakke med kompisen din, om å be om hjelp. For ingen skal bli slått og utsatt for vold. Det er ulovlig og straffbart etter norsk lov, og slå og utsette andre mennesker for vold. Hilsen Tvillingbror og Tvillingsøster på 16 år, som er Bestevenner.