ForumVold og overgrep / Går det an å glemme et overgrep?
 • Går det an å glemme et overgrep?

  Startet av 🥰Tanker  2 år siden

  Tittelen sier for det meste alt, men går det an at man har opplevd et overgrep også glemt det fordi hjernen har bare lagt det bort selv, men så husker kroppen det på en måte? Eller?

 • poesisjela 2 år siden #1

  Jeg opplevde selv en del overgrepshendelser for rundt 6 år siden. Om det går an å glemme det, er jeg veldig usikker på og det er veldig inviduelt hvordan folk takler slike situasjoner i etterkant.
  Mange går jo i behandling for overgrep men jeg personlig tror på ingen måte at man glemmer det sånn hundre prosent. Kroppen vil nok alltid huske det men det går kanskje an å glemme det litt ved å prøve å leve litt med det og i tillegg heve seg over det som har skjedd, selvom det seeeelvfølgelog kan oppleves som veldig vanskelig for enkelte.
  Overgrep er en skade på kroppen og i mange tilfeller en skade for livet, men det finnes hjelp der ute og det er en mulighet.

 • 2003Jente 2 år siden #2

  Det kommer faktisk an på.
  Jeg personlig kan ikke tenke så mye over det når jeg er med personer som kinda vet litt om hva jeg har vært igjennom. Men til tider kommer det jo opp igjen. Det er den stikkende følelsen når jeg tenker over det eller er i nærheten av noen som minner om det.
  Moren min har det tatt 30 år å komme igjennom det, hun måtte igjennom traume terapi da jeg var omtrent 7 til 13. Men nå er det kun store sosiale hendelser hun holder seg unna.
  Venninna mi er jo 20 og hun klarer seg fint, selv om hun planla selvmordet og skulle gjøre det, men hun kom igjennom det.

  Jeg tror du bare må finne noe viktig i livet ditt og du vil finne en måte å leve med det på. Jeg fant folk jeg bryr meg like mye om som familien min.

 • Black sheep 2 år siden #3

  Grunnet egen erfaring er det veldig mulig. Hjernen har en forsvarsmekanisme kalt dissosiering. Det skjer når en situasjon blir for mye for hodet å håndere, så man kan få en ute av kroppen typ følelse. Man kan å kjenne at en blir veldig slapp, ting går i saktefilm, sansene skrus av eller blir forvrengt, og en kan fullstendig blacke ut. For meg som 9-11 år da dette pågikk ang sexuelle overgrep, husket jeg absulutt ingenting. Jeg hadde drømmer om voldtekt og visste veldig mye om sex som jeg ikke hadde lært noe sted osv, men hadde ingen peiling på hva som skjedde med meg. 6 år senere fikk jeg sakte minner tilbake, som til slutt ble til flashbacks. Det kommer normalt sett fram igjen, dessverre. Men tiden varierer. Denne beskyttelsen er bare som å dytte noe under teppe som uansett må deales med en gang. Så om du har den mistanken, fortell noen. Selv om det bare er en eller to. Da slipper du å være helt alene med usikkerhet om hva som er ekte og ikke. Ikke alt kommer nødvendigvis tilbake. Håper virkelig det beste for deg, Sorry for lang melding.

 • sunnytimes ett år siden #4

  hei, så bra at du tar kontakt med noen som kan hjelpe deg!
  ja, det går an å glemme en traumatisk opplevelse, men at kroppen din husker det.
  etter noen har opplevd en så traumatisk hendelse, kan psyken sin forsvarsmekanisme utløses, og fortrenger minnet. som vil si at hjernen din velger å viske ut dette minnet for din psykiske helse sin del. kroppen din kan huske dette ved at du føler deg uvel i noen typer klær eller at du ikke liker at andre tar på deg fks. jeg har hørt om en som har blitt overgrepet før og drev med fortrenging i flere år, helt til noe hun leste utløste minnet hennes.
  om du kjenner på kroppen at noe kan ha skjedd i fortiden, så bør du oppsøke helsesøster/psykolog. det er ikke sikkert at alt kommer tilbake, men håper du finner ut av det.