ForumVold og overgrep / Forvirret
 • Forvirret

  Startet av ole.brumm  ett år siden

  Jeg har et spørsmål.

  Det jeg lurer på er, hva er forskjellen på voldtekt, sexuellt overgrep, seksuell trakassering, seksuelt nedlatende, seksuell misbruk......

  Har hørt flere ord også, men husker dem ikke. Det jeg ikke skjønner er om de betyr det samme, eller om det er forskjellige ting. Og hvis de er forskjellige, hva/hvor stor er forskjellen? Og hva skal til for at noe skal komme under en av kategoriene, eller kanskje flere, hvis det går an.

  Takk for at du leste
  ~ole.brumm~

 • jokkepokke ett år siden #1

  Seksuelt overgrep (eller misbruk) er når en person prøver å gjøre noe seksuelt med en som ikke samtykker (som ikke vil gjøre det). Hvis en person prøver å ta av klærne til en annen, prøver å beføle dem, eller på en annen måte prøver å få seksuell nytelse ut av dem uten deres samtykke, er det overgrep.

  Voldtekt er et seksuelt overgrep som har gått enda lengre, og det er penetrering involvert. Enten det er vaginalt, analt, oralt, med både penis og/eller fingre, så har det gått fra seksuelt overgrep til voldtekt.

  Seksuell trakassering er noe som skjer MYE mer ofte og er spesielt et problem på jobbplasser der både menn og kvinner jobber nært sammen, som i kontorer og liknende. Det er når en person, vanligvis over lengre tid men ikke nødvendigvis, "trakasserer" (plager, gjør narr av, irriterer) en annen med seksuelle antydninger mot den andre personens vilje. For eksempel, hvis en kvinne går forbi en man og han slapper henne på rumpa, eller hvis han sier en seksuelt ladet kommentar som "du er deilig, søta" så er dette seksuell trakassering.

  Det ER en forskjell mellom seksuelt overgrep og seksuell trakassering, men det kan ofte være vanskelig å skille mellom dem. Hovedsaklig, så er det seksuelt overgrep når en person aktivt prøver å ha sex med noen som ikke samtykker, imot personens vilje. Mens seksuell trakassering er hovedsaklig når en person oppfører seg uprofesjonelt og upassende, og plager andre med seksuelle undertoner som er upassende der og da.

  "Seksuelt nedlatende" har jeg ikke hørt som et begrep før i seg selv, men å være nedlatende betyr at du snakker ned til andre og behandler dem som om de er mindre verdt enn deg selv. Å være seksuelt nedlatende kan da være at man snakker nedlatende til noen mens man har sex sammen. For eksempel, en mann er seksuelt nedlatende hvis han kaller en kvinne "hore" og snakker stygt om henne mens de har sex.

 • ole.brumm ett år siden #2

  Tusen takk <3

  Har fort litt orden i rotet nå 😂