ForumDiskriminering / Mindre verdt enn alle andre
 • Mindre verdt enn alle andre

  Startet av DenStilleJentaBakerstIKlasserommet  5 år siden

  Før bodde jeg i Oslo, og dem var vant med utlendinger. Jeg er ikke utlending, men jeg har utenlandske foreldre. Nå har jeg flyttet til et fosterhjem i Trondheim. I Trondheim møter jeg mye diskriminering nesten hver uke. Det er så irriterende. Jeg har blitt litt redd for å møte nye mennesker på grunn av at jeg ser annerledes ut, men det pleier å gå fint. Da jeg var rundt seks år og gikk i 2. klasse, så hadde jeg ingen venner etter at bestevenninna mi flyttet langt vekk. Jeg trodde jeg ikke hadde venner, fordi jeg var stygg og mindre verdt enn alle andre. Det var fryktelig ensomt, men jeg ble vant til å leke med meg selv etter hvert da. Jeg tenkte at hvis jeg hadde dødd, så hadde ingen nordmenn brydd seg. Jeg var jo verdiløs. Jeg hører ofte "jenter fra det landet er penere enn de fra det landet der" og "du er penere enn norske jenter". Hvis en blond dame sender meg bitch-blikk, så tenker jeg på det som rasistisk selv om det kanskje ikke alltid er slik. Men det er sånn samfunnet har blitt. Vær så snill og kall meg nordmann eller vietnameser, og ikke kineser, Ching-Chong eller lignende.

 • Linneali 5 år siden #1

  Hei. Er Adoptert og ser annerledes ut. Jeg er Adoptert fra Kina. I hverdagen oppdager jeg ikke mye rasisme, men det skjer jo noen ganger. Eksempler:
  1) trening: hvor kommer du fra? Ikke fra Norge ihvertfall.... du har jo sånne her øyne! (Så dreier hun ut øynene)
  2) kan vi kalle deg for "ching-Yong-Li"? Det passer bedre til utseende ditt.

  Hvis noe likt skjer med deg vil jeg anbefale deg å tenke "ja.... jeg ser annerledes ut. Men hva i helvete er galt med det?"
  Lær å vær stolt av deg selv. Folk som rakker ned på andre, gjør det bare får å bli sterkere, men det betyr bare at de er enda svakere! Husk det! Ikke vær skamfull. Når folk sir: "hvor kommer du fra"? Da sir jeg: "Jeg kommer fra Norge, har norskt pass, har vokst opp her... osv... men jeg er født i Kina. Du må vise ar du ikke er skamfull over det. Hvis du gjør deg sårbar, bruker "mobberne" det mot det fordi de vet nå hvor det svake punkter ditt ligger

  -håper jeg hjalp

 • DenStilleJentaBakerstIKlasserommet 5 år siden #2

  Tusen takk skal du ha!! Setter så utrolig mye pris på det du skrev :)