ForumDiskriminering / Rasisme kan gå begge veier.
 • Rasisme kan gå begge veier.

  Startet av behappyy  10 år siden

  VI lever i et flerkulturelt samfunn. Og det synes jeg er helt greit. men hva er egentlig rasisme? hvor går grensa? kan rasisme gå begge veier? noe jeg opplever ofte er at små ting jeg og andre med norsk bakgrunn sier, blir tatt som rasistisk. Uten å være ment som det i det hele tatt. bare du sier noe til en, kan du få tilbake: er det bare forrdi jeg er svart?!?! nei selvfølgelig ikke, jeg FINNES ikke rasist og det vet jeg veldig godt selv. Men å få er du rasist ellehh?? i mot meg flere ganger om dagen er slitsomt. en komentar som dette kan bli oppfattet som rasistisk: du burde lage ny hestehale, er litt hår utenfor :)" da får jeg tilbake med en gang. ER DET BARE FORDI JEG ER SVART ELLEH? nei... det er ikke det. men noe jeg har tenkt litt på de siste dagene er " rasisme kan gå begge veier". ofte får jeg høre ord som: snømann, du er jævlig hvit as, din potet. Er det noe annet da liksom? det er jo også rasistisk. er det mulig.

 • Rawr 10 år siden #1

  Har tenkt på det, jeg også. At svarte tenker på "oss" som rasistiske, BARE fordi vi er hvite. Sier ikke at alle er slike, men jeg har sett dem også. Liksom, selv om jeg er hvit, betyr det ikke at jeg er rasistisk. Akkurat som at svarte ikke er mindre verdt pågrunn av deres hudfarge.

 • siella99 9 år siden #2

  Selv om noen er mørke i huden gjør det ikke dem ummidelbart "frigjort" fra drittkommentarer. Sånn som jeg oppfatter det går det faktisk begge veier. Nei, man skal aldri, ALDRI snakke stygt om andre på grunn av hvordan hudfarge de har, eller mat de spiser, eller lukt. Men mørkhudede kan jo likegjerne si sånne ting til oss.

  I Egypt var det mange damer som så stygt på meg, pekte på meg osv. Antagelig fordi jeg var hvit og fordi jeg brukte lite klær. Mennene derimot behandlet meg som jeg var prinsesse.

  Rasisme går begge veier, men jeg syntes mobbing eller drittslenging ikke har noe med rasisme og gjøre og at mobbing burde stoppe for alle hudfarger.