ForumDiskriminering / Pappa er åpenlyst rasist
 • Pappa er åpenlyst rasist

  Startet av saadaa  8 år siden

  Hei, jeg er en jente på 17 år. Hvis det spiller noen rolle, så er jeg hvit, 100% norsk.

  Jeg blir flau hvis jeg er ute med pappa, for eksempel på restaurant, fordi han oppfører seg veldig annerledes mot svarte og hvite kelnere. Han snakker mye mer "morskt" mot svarte mennesker enn hvite.

  Han har sagt flere ganger at det ikke er akseptabelt å komme hjem med en kjæreste som er svart. Det gjør meg utrolig provosert. Det er absolutt ikke opp til han å bestemme. Jeg har flere ganger sagt "I morgen skal jeg hjem til [guttenavn]" og det første pappa sier er "Hva er etternavnet hans? Hvor kommer han fra?" og da blir jeg bare utrolig sint.

  En av mine beste venninner er mørk i huden, og da vi ble med våre fedre på foreldremøte introduserte vi fedrene våre til hverandre. Pappa bare tok han i hånda og hilste og sa noen høflige fraser, og så var det over. Det var en veldig anspent stemning og jeg var så redd for at hun skulle si noe dumt.

  Jeg har flere ganger sagt at jeg ikke tåler måten han oppfører seg på mot svarte, og at jeg ikke kommer til å forholde meg til hudfarge når jeg "velger" (utrolig feil ord, men dere skjønner?) kjæreste.

  Kan jeg gjøre noe mer med dette?

 • Froggie 8 år siden #1

  Hei. Det er utrolig trist at du føler slikt ovenfor faren din, jeg føler iallefall at alle fedre skal være forbilde. Å snakke med ham kan være et godt alternativ. Ta med han til rådgiver på skolen eller noe og ta opp temaet da. Om man faktisk får høre det fra en annen person som kanskje er "likestilt" som han vil han være mer åpen mot de med annen hudfarge?

  Håper dere finner ut av det, og ønsker deg lykke til! :D