ForumDiskriminering / Klassen min er rasistisk...
 • Klassen min er rasistisk...

  Startet av Hatten din  8 år siden

  I klassen min er det ikke sånn at du kan være fra hvilket som helst land uten at noen bryr seg; det er derimot sånn at hvis du er fra et arabisk land, blir du mobbet
  ustanselig. Det merkelige er bare det at jeg er 25% tysk (alle vet det), uten at jeg blir mobbet for det. Hva bør jeg EGENTLIG gjøre?

  10 år gammel gutt fra Bergen

 • Såret 8 år siden #1

  Hei Hatten din! Det du tar opp her er rasisme i ung alder, og rasisme mot arabiske. Er de slemme mot de som kommer fra arabiske land pga religion eller hudfarge? Ikke at det har så mye å si, for mobbing er under alle omstendiger forferdelig feil!
  Jeg synes det er riktig dumt at så unge mennesker ser på andre som mindre verdt, men jeg synes derimot at det er imponerende at du vil gjøre en innsats for å få en stopper på dette. Veldig bra!

  Så over til hva du kan gjøre; det du kan gjøre er å få forandring. Du kan snakke med de som blir mobbet og si at du er i mot hva de andre gjør og snakke litt om det sammen med dem? Så vil jeg faktisk annbefale å snakke med de som er mobbere. Finne ut hvorfor de gjør det, og få dem til å innse at det de gjør er galt.
  Du kan også prøve ( jeg vet det er veldig vanskelig fra begge parter) men å få de til å snakke sammen(arabiske og mobbere)? Du kan ta det opp i et klasseråd, eventuellt spørre læreren din om du får si noe til elevene. Eller gå til lærer å informere han/henne om hva som pågår.

  Igjen- synes det er flott at du bryr deg og vil ha forandringer. Håper du lykkes med å gjøre en forandring!
  -Såret

 • dramaqueen 8 år siden #2

  Du bør støtte de som bli mobbet og si i fra at dette ikke er akseptabelt. Gjør du det er du skikkelig tøff og et godt menneske.

 • nailpolishlover 8 år siden #3

  der jeg bor og går på skolen er det folk fra hele verden... jeg er selv- som mange av dem- en blanding av forskjellige hudfarger, og jeg trives her. pakistanere, somalere afrikanere eller norske, vi bryr oss faktisk ikke. vi mobber hverandre ikke og ingen er rasist.
  du er fra et helt forskjellig sted enn meg, der det er norske folk. de mobber andre av hudfarge og utseende. bli venn med dem som blir mobbet. lær dem å like dem selv. snakke med læreren kan hjelpe, men jeg tror da kommer mobbere til å bli sur på dem og mobbe dem mye mer. rasistisk er begge veier- hvite mot svarte og svarte mot hvite. husk: mobbere er idioter. de tror alle er etter dem og de er kul.slår de deg? bit dem. ignorerer de deg? ignorer dem og les en bok. finn alle talentene dine og vær flink på skolen. du skal ikke se ut som du bryr deg, lev livet ditt. bli venn med de som blir mobbet. vær en god venn med mobbere, jeg mener ikke vær enemies, få dem til å like deg, og hvis de mobber noen, uvenn dem.
  enkelt!!!! lykke til:)

 • djstar 7 år siden #4

  Jeg skulle likt å gå på den skolen. Er riktig nok ikke araber, men berber. Men kan arabisk. :)
  Skulle likt reaksjonene deres etter at jeg har drita dem ut. Den oppførselen er uakseptabel.

  Si ifra til politiet. Dette kan anmeldes hvis skolen ikke gjør noe med det. De som blir mobbet kan kreve erstatning av komunnen hvis det ødelegger for dem.

 • iskrem123 7 år siden #5

  Skagerak International School er en bra skole, for folk som har opplevd rasisme, mobbing eller vil ha en ny start. På skole. Er det folk fra overalt i verden. Finnes noen få av de i Norge

 • livetharaldrivertengave 7 år siden #6

  Raserianfall.
  Ta kontrollen.
  Vær bestemt.
  Siden livet har aldri vært en gave.