ForumDiskriminering / Går begge veier
 • Går begge veier

  Startet av sallan  10 år siden

  Jeg er helt i mot rasisme. MEN mener at rasisme går jo begge veier. For de mørkhudete gjengene som kan hate hvite folk blir jo det og rasisme. Jeg har noen i en klasse som kaller hvite folk for poteter, det er jo en slags form for rasisme selv om det er ganske så uskyldig.. hva mener folk?

 • Kyreene 10 år siden #1

  Klart det finnes rasisme mot hvite folk også, men det er ikke like fremtredende fra et globalt synspunkt. I følge Ung.no er rasisme "rettferdiggjøring av negativ forskjellsbehandling av enkeltpersoner eller grupper med utgangspunkt i deres hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse". Det er umulig å trekke en universal grense over hva som er rasistisk og hva som ikke er det. En potet er et veldig nøytralt ord for meg sammenlignet med andre betegnelser som kunne ha blitt brukt (har desverre ingen konkrete eksempler å komme med for øyeblikket).

  Men "potet" kan også oppfattes som rasisme etter hvordan ordet blir brukt mot andre. Den trenger ikke å være uskyldig, ettersom den blir brukt som negativ forskjellsbehandling.
  Som sagt - det er vanskelig å si hvor skyldig/uskyldig denne rasismen er, men konklusjonen er uansett at ja - rasisme går begge veier.

  Jeg håper inderlig at ingen tar seg veldig nær av "potet"-påpekelsen. Jeg syns poteter er søte:)