ForumSex og seksualitet / Transpersoner les
 • Transpersoner les

  Startet av aspie  én måned siden

  Fylte nettop 14, og er trans gutt. Har vært ute av skapet om det siden 2019, men vi tok aldri noe kontakt med Rikshospitalet om det til i år. Har fått henvisning dit, men når jeg først sendte søknad så avviste de meg fordi jeg har angstproblemer med å snakke og kommuniserer uten ord(jeg har Asperger), så de mente at jeg ikke var klar og måtte lære å kommunisere på en normal måte, som ikke var aktuelt for meg. Det var litt ute av tema, men tenkte uansett å dele det at Rikshospitalet er litt.. ja.
  Etter det hadde jeg mange selvmordstanker om det fordi jeg trodde at siden de avviste meg så hadde jeg ikke noe mulighet til å leve livet mitt som personen jeg vil være, så vi sendte tilbakemelding og klage, og så fikk vi svar med en henvisning dit.

  Men ja, jeg har lest litt opp i det, og jeg vet det må være mye «snakking», som er ganske vanskelig for meg. I tillegg til at jeg strever med å snakke så er jeg selvsikker over stemmen min siden den er feminin, og jeg finner aldri ord når jeg prøver å snakke, så jeg har holdt meg til å nikke, skrive og fylle ut spørreundersøkelser.
  Aldergrensen på hormonbehandling er vel 16 år? Men går det å få det før? Fordi jeg startet puberteten ganske tidlig, så hormonblokkere hadde ikke vært så nyttige.


  Er det noen andre transpersoner som kan dele opplevelsene deres hos Rikshospitalet, og om det er noe jeg burde være forberedt for?