ForumSex og seksualitet / Trans hormonbehandling
 • Trans hormonbehandling

  Startet av Kai_kai  ett år siden

  Jeg er en transgutt på 13 år. Det er vel 16 år aldersgrense for å få hormonbehandling? Er det mulig å få det før man er 16?

 • Eksistens ett år siden #1

  De aller fleste ting blir mulig når man er 16, men kosmetiske behandlinger trenger du tillatelse fra foreldre for å begynne med helt frem til du er myndig. Noe du kan gjøre når du er 16 er å dra til legen og de aller fleste sykepleiertjenester uten at foreldrene dine trenger å vite om det (med mindre noe trur livet ditt). Da kan du gå og snakke med en lege for å spørre om tekniske ting. For å svare på spørsmålet ditt tror jeg det er lite sannsynlig at du får lov til å få hormonbehandling når du er så ung uten å spørre foreldrene dine, men når du blir 16 kan du nok gjøre det. Hvis du skal ta operasjon må du nok vente til du er myndig.
  Jeg har to venner som er transpersoner på hormoner, så du kan godt spørre om ting så jeg kan få dem til å svare for deg.

 • Eksistens ett år siden #2

  Imidlertid bør du tenke på om dette er det du virkelig vil fordi det er mange som nylig har angret på en sånn behandling fordi de har funnet ut i voksentiden at de ikke egentlig er trans, så dette må du tenke over nøye.
  Lykke til med alt!