ForumSex og seksualitet / seksuelt og romantisk tiltrukket av forskjellige kjønn
 • seksuelt og romantisk tiltrukket av forskjellige kjønn

  Startet av Manomeat  ett år siden

  jeg er en gutt på femten og har levd mesteparten av tenårene mine under begrepet "homofil". jeg blir opphisset av gutter i seksuelle situasjoner, og har på flere tidspunkter hatt romantiske følelser for gutter (og vært sammen med dem). Og for det meste, har jeg følt det motsatte for jenter. Jeg føler meg ikke seksuelt tiltrukket av kvinner eller kvinnekroppen i det hele tatt. Men nå i nylig tid har jeg (kanskje) begynt å følelser for en jente jeg har vært venn med i ganske lang tid. Kort fortalt føles det som jeg er seksuellt og romantisk tiltrukket til gutter, men bare romantisk tiltrukket til jenter (og kanskje andre, ikke-binære kjønn). Er det noe begrep for dette? Det nærmeste jeg kunne finne var å kalle seg "homofil og omniromantisk". men jeg er fortsatt litt usikker på nøyaktig hva det betyr, og om det passer meg.
  I tillegg, hvis jeg finner et passende begrep, hvordan skal jeg si det til vennene mine? de fleste av dem er jenter, og jeg vil helst ikke at de skal misforstå, og tro at jeg plutselig blir kåt av dem eller noe. Hvis jeg plutselig sier til dem "forresten, jeg liker visst jenter òg!" vet jeg ikke hvordan de kommer til å reagere. Jeg er virkelig ikke interessert i sex med jenter, men følelsene mine er ganske vanskelige å forklare på en forståelig måte.

 • Jorbær74 ett år siden #1

  Hei!
  Det er fult mulig å være tiltrukket romantisk av andre kjønn enn man tenner på. Det er ikke noe galt med deg om du føler det sånn! (Google: romantic attraction) Når det kommer til veninnen din som du har følelser for, er det likt med henne? Føler du deg seksuelt tiltrukket av henne eller bare at du vil være sammen med henne romantisk (kysse, holde hender eller være nær emosjonelt)? Kan det være du bare føler deg ekstra nær henne som en venn? At du ikke ville hatt noe imot å være sammen om hun ble glad av det? Alle slike følelser kan være kompliserte og vanskelige å forstå, men det er viktig å vite at du ikke har dårlig tid. Det er greit å endre mening eller å ikke vite hva du føler. Mennesker sin seksualitet er mye mer kompleks enn de boksene som samfunnet gir oss. Om du kommer til slutningen at at du liker denne venninen som mer enn en venn, kan det være du er bi/pan-romantisk og homofil, bifil…etc eller kanskje du bare er homofil men likte en gang en jente. Det er helt opp til deg å bestemme! Om det er veldig forvirrende anbefaler jeg å ta et steg tilbake og prøve å tenke på andre ting litt, man blåser gjerne ting litt mer opp når man grubler på dem alt for lenge. Når det kommet til venner så kan det være fint å snakke med en venn du stoler på om tankene dine, men du trenger ikke annonsere følelsene dine om du ikke har lyst. Du «skylder» ingen den infoen.
  Lykke til!
  - Gutt, 18 (panfil)