ForumSex og seksualitet / nakenbilder
 • nakenbilder

  Startet av sadlife  7 måneder siden

  jeg sendte en fingrevideo til en gutt for ett år siden når jeg var skikkelig lei meg og gutten maste så, så jeg tenkte det ikke gjorde noe. men ikveld har den gamle venninna mi fått tak i videoen, laget en anonym bruker på snap, og lagt ut videoen av meg. alle der jeg bor har sett den, jeg skammer meg så og føler meg så dum. aner ikke hva jeg skal gjøre

 • kattr05 7 måneder siden #1

  Hei. Det var trist å høre at du har kommet deg oppi en slik situasjon. Nå vet jeg ikke hvor gammel du er.

  Ifølge Straffeloven § 311 er all befatning med materiale som seksualiserer barn, som å produsere, dele, lagre eller distribuere, straffbart. I straffeloven regnes alle under 18 år som barn. Det innebærer at noen som deler et intimt bilde av en person under 18 år, kan man bøtelegges eller få en fengselsstraff på inntil tre år.

  På sin Facebook-side har Kripos lagt ut noen råd til de som er blitt utsatt for straffbare handlinger på nett.

  Det er flere ting du kan gjøre når du havner i en slik situasjon. Har du noen trygge voksen personer du kan snakke med, eller en venninne ? Det er viktig at du får hjelp til å kontakte den personen som har lagt ut videoen, slik at den blir fjernet.

  Du må huske at dette er IKKE din feil, du har ingen grunn til å skamme deg. Det er personen du stolte på, samt den som har delt videoen sin feil og det er de som burde skamme seg skikkelig.
  Jeg tenker også at det er viktig for deg som ung jente å ikke la deg bli presset til å gjøre ting du egentlig ikke ønsker, men igjen dette er ikke din feil!.

  Dette er også noe du kan anmelde om du ønsker det.
  Mitt råd til deg: snakk med noen du kan stole på, fortest mulig. Få videoen fjernet fra snapchat.
  Hvis du ikke føler du har noen i nær relasjon du kan snakke med er det mulig å ringe til kors på halsen sin hjelpe telefon.

  Forstår godt at dette er en vanskelig situasjon for deg, men det er viktig at du deler dette med noen som kan hjelpe deg.

  Ønsker deg masse lykke til, dette klarer du!

 • Jente 15 år:) 3 måneder siden #2

  Anmeld det!