ForumSex og seksualitet / Jente eller gutt?
 • Jente eller gutt?

  Startet av VoltronFan612  9 måneder siden

  Jeg er ei jente på 12 år. Jeg blir veldig ofte kalt for gutt fordi jeg har kort hår og kan oppføre meg som en gutt mange ganger. Jeg har ikke lyst til å være verken jente eller gutt selv om jeg bærer på en følelse av at jeg egentlig er en gutt. Jeg vil heller være gutt enn jente. Jeg er liksom ikke som ei vanlig jente som leker med dukker og spiller spill som man skulle trodd var for jenter. Jeg er en av de jentene som liker å spille bilspill, bondespill, som går på håndball, som henger mye med gutter og som blir utestengt av gjenger fordi jeg er mer som en gutt enn en jente. Jeg begynner å bli usikker på hva jeg er og hva jeg ønsker å være. Mamma vil ikke at jeg liksom skal være en gutt, men jeg vil det selv. Hva bør jeg gjøre for å finne ut av hva og hvem jeg er?

 • lili123 9 måneder siden #1

  Hei! dette kan være veldig vanskelig. om du verken vil være jente eller gutt er det også noe som heter ikke binær. det betyr at du ikke er jente og ikke gutt. man kan også være begge. om du føler deg fanget i feil kropp anbefaler jeg deg å snakke med helsesøster. Husk at det er ditt valg

 • VoltronFan612 9 måneder siden #2

  Tusen takk for tipset! Har vurdert det, men er så usikker på hvordan jeg skal fortelle det til familien min!

 • lili123 9 måneder siden #3

  Ta den tiden du trenger! Jeg vet av egen erfaring at det er vanskelig, men gå fram i det tempoet du selv vil

 • VoltronFan612 9 måneder siden #4

  Takk! Setter pris på det!

 • bigwilly15 7 måneder siden #5

  Hei jeg er et fly på 14 år. Jeg vil ha sex med helikoptere.

 • Jorbær74 3 måneder siden #6

  Husk at du ikke trenger å bestemme det nå! Enig med lili123 der. Bra å snakke med helsesøster om sånne ting :)
  En ting som er viktig å huske på er at jenter har love til å like typiske «gutteting» uten å være gutt og at du ikke må like dukker og kjole, ha langt hår, eller ha jentevenner, for å være jente. Jenter, gutter, og ikke-binære personer kommer i alle varianter og med mange ulike interesser, utseende og følelser. Ingen kan fortelle deg hvem du er. Om noen sier du er en gutt fordi du har kort hår og liker håndball så er det bare tull, det har ingenting med kjønn å gjøre! Om du likevel syns det er mer behagelig å bli referert til som en gutt/du har lyst på guttekropp eller at folk skal se deg som en gutt (eller ingen av delene), kan du lese litt om trans og ikke-binær på ung.no eller snl. Kjønn er komplisert. Det er lov å prøve seg fram og leke seg med hvordan man kler seg og refererer til seg selv. Du er like mye verdt uansett. Lykke til videre!
  - gutt (18)