ForumSex og seksualitet / Jeg trenger råd, er i en vanskelig tid...
 • Jeg trenger råd, er i en vanskelig tid...

  Startet av I'm non binory✌  ett år siden

  Jeg er født som jente men føler meg verken som en gutt eller jente, jeg har tenkt lenge og gjort litt research på nettet og funnet ut av et jeg er non binory/ikke binær. Jeg har fått litt hjelp av en venn av meg som er Trans. Jeg har fortalt det til mine nærmeste venner men de glemmer det stadig vekk og kaller meg jente når det bare er oss, har fortalt det til moren min over meldinger og hun svarte " Jeg tenker dette er uproblematisk" det var ikke så veldig støttende akkurat. Jeg har dermed gått litt fort frem og skrevet en lapp til læreren min hvor det står "Jeg er verken en gutt eller jente". Det var ikke så smart, for med en gang hun så den tok hun meg ut av klassen inn på et grupperom for å snakke om det, det var kleint. Jeg hadde mest lyst til å rømme fra det rommet. Senere har læreren min "blikket meg" når det har handlet om Kjønn og sånn. Jeg har litt lyst til og dra til helsesøster men er litt redd for å spørre læreren min om når hun er på skolen eller om jeg kan gå ned til henne. Jeg er i en litt vanskelig tid nå. Håper jeg kan få råd.
  Hilsen ikke binær 11 år (snart 12)

 • s1407bek ett år siden #1

  Hei gode du!
  Så fint å høre at du har funnet ut av dette.
  Jeg tenker at du er veldig modig som har delt identiteten din/ikke identiteten din med mamma og lærer på skolen, det er det ikke alle som tør!
  Veldig leit å høre at du følte de ikke responderte deg på en god måte, det er ikke din feil.
  Selv er jeg venn med flere som har byttet kjønn og jeg syntes også det var krevende i starten å huske på nye navn og pronomer, når jeg var så vandt til å kalle de andre navn osv før de hadde kommet ut, men etterhvert vendte jeg meg til det. Det er jo litt sånn, når man som person skal vende seg til noe nytt.
  Jeg råder deg til å gå til helsesykepleier på skolen, ja!
  Hun kan du snakke med om alt, hun har taushetsplikt og er vandt til å snakke med barn og unge i vanskelige situasjoner.
  Helsesykepleier kan støtte deg, og kanskje gi deg noen råd for hvordan du kan snakke med moren og læreren din på en måte slik at du føler de respekter deg, uten at det blir kleint eller feil.
  For å få kontakt med helsesykepleier kan du banke på kontoret hennes, og hvis hun ikke er der antar jeg at det står en lapp på døra om når hun er tilbake. Vit at det heller ikke er rart å spørre læreren din om hun kan få tak i helsesykepleier for deg.
  Jeg skjønner godt at dette er en vanskelig tid for deg, men vit at du ikke står alene, du er aldri alene!
  Snakk med noen du stoler på! Vær åpen om den du er for DU er super!!
  Jeg heier på deg og ønsker deg alt godt, ta vare!

  Klem, jente 14.

 • I'm non binory✌ ett år siden #2

  Takk for råd og en masse av selvtillit s1407bek!
  Min første idè etter å ha vært på grupperommet med læreren min var å ignorere henne de to neste årene til jeg begynte på ungdomsskolen og hun ikke var læreren min lenger. (Ikke en så veldig god idè for det første, hun er læreren min og for det andre, hun er naboen til bestevennen min) :) :) :) :) :)

 • I'm non binory✌ ett år siden #3

  Jeg er ofte redd for å være i samme rom som læreren min uten at det er noen andre der, fordi hvis det er noen andre der så kommer hun ikke til å snakke om at jeg ikke er en gutt eller jente men hvis det ikke er noen der kanskje hun begynner og snakke om det.
  Det er noen detaljer til i livet mitt, jeg er kristen men følger ikke hele bibelen (selvfølgelig). Vi har også seksual undervisning denne uka. Jeg har sånn 9 fritidsaktiviteter så det er bare i helgene jeg ikke skal noe sånn egt.

 • s1407bek ett år siden #4

  Hei igjen!

  Åh det var bare hyggelig, jeg synes du virker som en utrolig bra person<3
  Det skjønner jeg godt! Læreren din takla ikke den situasjonen der så bra akkurat, virkelig ikke rart det gjorde deg ubekvem!

  Selvom det virker som en løsning etter en slik hendelse med læreren din, så sa du selv at det kanskje var litt urealistisk å unngå henne fram til ungdomsskolen.
  Det tror jeg også, og jeg tror du heller må prøve å snakke med henne igjen, selvom det kan virke vanskelig når du allerede har vært så modig å ha sagt det en gang!
  Den første gangen skal holde, og etter den første gangen burde du føle deg trygg og ivaretatt rundt henne.

  Uffda, leit å høre at det har ført til at du nå er redd eller da litt på vakt liksom, rundt henne.. Slik skal det ikke være! Og deres relasjon er også avgjørende for hvordan du har det på skolen.

  Kan du for din egen skyld være så snill å prøve å få tak i helsesykepleier slik at hun kan hjelpe deg i denne vanskelige perioden? Om det virker vanskelig å snakke med en du ikke kjenner så godt om dette så kunne du jo gitt helsesykepleier en lapp til å starte med?
  Skriv ned situasjonen din og tankene dine rundt det hele, det tror jeg kunne ha hjulpet deg!

  Vit igjen at det ikke er en skam å være den du er, du er god nok akkurat som den du føler deg som, uansett!
  Skjønner ikke helt intensjonen til læreren din om hun begynner å snakke om legningen din for det har vel egentlig hun ingenting med, tenker jeg.

  <3 • Sanlol ett år siden #5

  Hei! jeg forstår hva du går igjenom... samma her. Jeg tenker at du kan ta det opp på alarmtellefonen nummeret er 116111 lykke til:)