ForumKroppen min / Vekt 😖
 • Vekt 😖

  Startet av Heiheie7381  ett år siden

  Sooooo, jeg er en jente på 12 år. Jeg vil si at vekten min kan øke veldig fort. Jeg er 160-161 cm høy og rundt 60 kg! Jeg er ikke spesielt tykk, men har kanskje litt større lår en andre og magen min er sånn passe stor.
  Jeg skulle gjerne få vite om jeg trenger å gå ned i vekt!
  Takk p forhånd <333

 • Zikzak ett år siden #1

  Dette er ett forum for barn og ungdommer. Det er altså ingen leger eller ernæringsfysiologer her. Jeg anbefaler deg å heller spørre på ung.no eller mye lurere = helsesøster på skolen din. For det kommer an på om du har mye muskler eller trener. Om du har noen underliggende sykdommer som kan være aktuelle i forhold til vekta de, om du er langt inn i puberteten, om du har store pupper/rumpe, lår (som man ofte får i puberteten) osv.

 • Zikzak ett år siden #2

  Men jeg har spiseforstyrrelser og har hatt mye kontakt med lege og ernæringsfysiologer og lært mye om vekt og sånt. Så jeg vil gjerne gi deg noen råd likevel:) i puberteten så syntes jeg selv at normalvekt skalaen er veeeeeeldig tøylig pga dette med at kroppen forandrer seg så mye. Så man kan være litt overvektig i forhold til skalaen men alikavel vil det ikke ha noe å si da vekta ofte blir mere normal etter puberteten. Så det burde virkelig ikke være no skam å veie litt for mye. Det kan være du er i øvre del av normalvekten (men som sagt er den jo veldig tøyli i din alder) men hvis du da er redd for å veie formye osv syntes jeg at du burde begynne med en aktivitet! (hvis du ikke allerede går på noe) for det å være aktiv er jo veldig bra og viktig! Og så lenge du spiser normalt og er passe aktiv så har det appsolutt ingenting å si om du veier litt mere. For da er man jo bare bygd sånn:) du er fin du:)

 • Heiheie7381 ett år siden #3

  Takk for svar. Jeg går på en aktivitet 3 ganger i uka, i tillegg til at jeg prøver å presse inn en treningsvideo fra YouTube nesten hver dag. Jeg er/har vært i puberteten (har hatt mensen i nesten ett år)