ForumKroppen min / Spiseforstyrelse?
 • Spiseforstyrelse?

  Startet av hei.folks  11 måneder siden

  Hei. Jeg er en 14 år gammel jente og sliter med mat. La meg fortelle litt. Jeg har alltid sett på meg selv som "chubby" eller "feit", men for ca et halvt år siden så begynte jeg å spise mindre. Det skjedde bare over natta! Som om noen trykket på en "spis mindre-knapp". Jeg begynte å spise sikkert halvparten av det jeg vanligvis pleide og tenkte på hvor mange kalorier det var i alt. Om jeg skulle spise f.eks en kjeks som jeg ikke var helt sikker på kalori-mengden i, følte jeg at jeg måtte spise mindre av frokost/lunsj/middag. Jeg ville også ofte hoppe over enten frokost eller lunsj. Noen ganger begge deler. Jeg begynte å trene ekstremt mye. Jeg jogget for det meste. I løpet av ca 2 måneder hadde jeg gått ned nesten 10 kg! Jeg har også mistet mensen og har hittil ikke fått den tilbake. I løpet av de månedene hadde jeg lært meg opp veldig om anorexia. Jeg hadde sett på mange "anorexia-story" på youtube og sett hvor ille folk hadde det. Jeg hadde pasert mitt "goal-weight" og prøvde så hardt å komme meg ut av den tankegangen. Jeg vet jeg ble litt bedre i noen måneder selv om jeg hadde/har noen regler. (eks på regler: knekkebrød istedenfor brød. Drikke te om jeg ble sulten. Spise mindre tidligere på dagen om jeg ikke vet hvor mange kalorier det jeg skal spise senere inneholder.) I noen måneder nå har det gått bedre og jeg er blitt litt roligere rundt mat. (Selv om jeg fortsatt har de reglene). Men, jeg veide meg hos en venn for ca en uke siden. Jeg har gått opp nesten to kilo. Jeg merker nå at jeg begynner å få tilbake den gamle tankegangen som jeg hadde for noen måneder siden. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Jeg er ikke undervektig som en med anorexia ofte er. Jeg tror ikke jeg har en spiseforstyrrelse, men jeg tror jeg har et litt likt "mindsett". Hvordan kommer jeg meg ut av det.

 • Auro9876 11 måneder siden #1

  Det er bra du prøver å være sunn, men ikke fokuser for mye på det! Husk å spise hvis du er sulten og ikke bry deg om kalorier. Du er like bra uansett hvor mye du veier! Jeg heier på deg!

 • Heisannsveisann 10 måneder siden #2

  Akkuratt samme skjedde med meg for litt over et år siden. Høres dumt ut. Men helt sant. Det bare ballet på seg og for et år siden sultet jg meg selv.

  Jeg fikk hjelp nå i sommer og fikk diagnosen atypisk anoreksi. Jeg trodde heller ikke at jeg var psyk, men det er jeg altså.
  Jeg syntes 100% du skal oppsøke hjelp. Det har hjulpet meg såå mye og jeg har helt så mye bedre med meg selv nå.
  Husk! 2 kg er INGEN TING, det er sikkert bare bæsj i tarmene