ForumKroppen min / Overvektig?
  • Overvektig?

    Startet av Styggjente09  ett år siden

    Hei, jeg er 12 år. Jeg veier rundt 60-62 kg. det har jeg selv målt på minst to vekter. Jeg trener svømming tre ganger i uken. Spiser ikke så mye grønnsaker. Går ofte litt turer i helgene. Og spiser mye fisk og drikker melk.
    Men er jeg overvektig? Og er jeg usunn?
    Jeg er veldig usikker på kroppen min og utseende mitt. Og jeg bruker aldri magetopper, eller bikini, eller andre ting som viser mye. Jeg gråter ofte og tenker dårlige tanker om meg selv. Og tenker ofte "hvorfor lever jeg?" fordi jeg ser ikke vitsen, når man bare skal være lei seg og ha det dårlig mot seg selv. Dette er et tema jeg ikke snakker med noen om, både fordi det er vanskelig, men også fordi jeg vil ikke at andre sal se ned på meg. Jeg har aldri hatt kjæreste, og ingen liker meg.

    Hva kan jeg gjøre? Og er jeg Overvektig/usunn?

  • nasse_nøff ett år siden #1

    hei, du virker absolutt som en sunn person. du er 12 år, og kroppen din utvikler seg, og derfor kan du heller ikke stole på gjennomsnitt eller noen lignende ting. nå vet ikke jeg høyden din, men 60 virker som en normal vekt for deg i forhold til at du virker som en aktiv person.

    noe av det som er med på å bestemme vekten din er benbygningen din og muskelmasse. med tanke på at du svømmer så ofte du gjør virker det som at du også har endel muskler.

    med mindre du får sterke anbefalinger fra lege eller helsesøster om å endre kostholdet ditt synes jeg du bare skal fortsette sånn som du gjør, for det virker som om du spiser sundt nokk og er sunn person.

    det å være usikker på seg selv er helt normalt, spesielt i din alder. men jeg kan love deg, alle se andre er usikre på noe med seg selv de og.

    vit at du er bra nokk som du er, ingen kan endre det. det du sier om at du aldri har hatt kjæreste er også helt vanelig. på din alder er det jo nesten aldri seriøse forhold uansett. jeg personlig har aldri hatt et serriøst forhold, bare vært sammen med gutter jeg var gode venner med som yngre siden jeg tenkte at man ikke kunne være venner med en gutt uten å være forelsket. noe som var helt feil, og nå har jeg til og med funnet ut at jeg er lesbisk.

    veldig veldig mange er glad i deg, jeg lover det.

    den andre tingen du nevner om at du gråter ofte og tenker mye dumt om deg selv synes jeg du virkelig burde si ifra til noen om. ingen fortjener å ha det sånn, og spesielt ikke å gå rundt med det alene.

    du kan for eksempel si ifra til en lærer, en venn eller foreldrene dine? om det er vannskelig å si det muntlig kan du skrive en lapp og si at du trenger hjelp.

    jeg lover at de ikke kommer til å se ned på deg.

    jeg vet personlig at det kan være ekstremt vannskelig å si ifra, men det er bedre det en å gå med de følelsene i lenger tid.

    jeg har selv og føler selv på mye av det samme som du gjør, og jeg får nå god hjelp, men jeg inser nå at jeg burde ha spurt om hjelp mye tidligere, med tanke på at jeg har nå utviklet både en spiseforstyrrelse og en depresjon.

    jeg anbefaler deg på det sterkeste å spørre om hjelp, selv om det er vanskelig!! med en gang du begynner å snakke om det blir det litt lettere!!

    jente, 14

  • Styggjente09 ett år siden #2

    Tusen takk for det du skrev. Du har gitt meg masse gode råd som jeg skal ta til meg. Jeg er veldig takknemlig. Jeg skal prøve å snakke med noen men det blir ikke lett. Men takk