ForumKroppen min / Noe sponse forstyrrelser?
 • Noe sponse forstyrrelser?

  Startet av Mental health strong  3 måneder siden

  Hei, Jg sliter veldig med mat lyst. Jg spiser pga blir tvingt til det av mamma mn blir kvalm av alt mat. Når det er middag spiser Jg egt litt mye mn det er ikke pga Jg er sulten, det er pga mamma og de ikke skal tvinge mg mer eller bekrymre seg for min matlyst. Mamma vet om at Jg ikke har mye matlyst osv og når hun ser mg siste en del når det er middag pga mamma ikke skal bekrymre seg mer over min psykiske helse og matlyst sier hun alltid sånn. Du og mor er så like (kaller bestemor for mor) når dere får servert mat så spiser dere alltid mye selvom dere sier dere ikke er sulten. Det er så irriterende. Når det var hjemme skole en gang nå for 2 uker siden ish cirka så dro mamma på jobb Rundt 09:30 og Jg hadde ikke spist. Jg våkna rundt 8 cirka den dagen. Mamma sa til pappa passer du på at **** spiser? Pappa sier at det må Jg gjøre selv og da sier mamma at Jg ikke gjør det. Så roper pappa opp hvorfor spiser du ikke? Og Jg roper fra rommet og ned at Jg gjøre skole. Jg har blitt så kvalm av alt mat og klarer ikke spise mn gjør det for at de ikke skal bli bekrymet. Jg kjenner allerede nå at Jg ikke kommer til å klare å spise mye i morgen uten at da DT er middag for må mn det blir ikke mye mat kjenner Jg. Er så kvalm og er det forsatt etter mat..

 • Mental health strong 3 måneder siden #1

  Hei, jeg som skrev dette innlegget mente ikke at tittelen skulle være «noe sponse forstyrrelse» det var ment som «noe spiseforstyrrelser?». Håper på svar

 • Epiphany 3 måneder siden #2

  Hei! Jeg brukte akkurat ca 45 min på å skrive at ganske langt og utfyllende svar, men alt ble slettet da jeg måtte lage bruker før jeg kunne sende. Jeg orker ikke skrive det på nytt nå. Jeg tenkte jeg vare skulle spørre om du ser svaret (lol, bruker nettstedet ofte, eller ja om du kommer til å se svaret), for da kan jeg skrive det på nytt senere:)

 • nasse_nøff 2 måneder siden #3

  hei, etter det du skrev, virker det for MEG at det ikke dreier seg om en spiseforstyrrelse, men at du sliter med mat er jeg 100% sikker på.

  nå vet nå ikke jeg alt om deg, og jeg kjenner ikke deg eller noe sånt, men grunnen til at jeg ikke synes det er med tanke på at du ikke nevnte noe om å bli mindre eller vekt og usikkerhet.

  du burde virkelig snakke med foreldrene dine mer om problemet, med tanke på at du sliter så fælt med matlyst, og kanskje du trenger hjelp fra andre og?

  fortsett å spis, vær så snill. selv om du ikke selv føler det, trenger kroppen din næring for å fungere.

  jeg har personlig en spiseforstyrrelse, og ettersom at jeg før jeg utviklet det kjente meg veldig likt som det du beskrev hær anbefaler jeg deg å søke hjelp.

  jeg skal ikke si noe om hvordan den utviklet seg fra det til en spiseforstyrrelse, etter som at jeg ikke vil gi deg eller noen andre noen ideer, men jeg kan si noen ting som foreldrene dine og du kan si/gjøre for å hjelpe deg.

  om du vil kan du hi kun det jeg sier nå, eller hele meldingen til foreldrene dine, for hvordan du kan bli bedre og å unngå at du blir værre.

  aldri kommenter på mengde mat, uansett om det dreier seg om en spiseforstyrrelse eller ikke, så man ikke skal begynne å tenke mer å mer på at man spiser mye, ettersom at de tankene kan bli ekstremt skadelig.

  aldri hopp over måltider. gjør man det en gang blir terskelen lavere og lavere, og man ender kanskje tilslutt opp med en spiseforstyrrelse. det er bra at foreldrene dine får deg til å spise, det er noe jeg ønsker at mine var enda strengere på før jeg utviklet den.

  prøv at du kan velge så mye mat som murlig/ lage et alternativ du har mer lyst på? det er noe vi ofte gjør hjemme sånn at det ikke er at jeg ikke liker maten som gjør det ekstra vannskelig. jeg kan ha ekstreme rare krav til mat på en spesiell dag, vis ikke får jeg ikke til å spise noe i det hele tatt. noen dager takler jeg for eksempel ikke saus, og da får jeg mat uten saus, sånn at sausen ikke skal bli en grunn til at jeg ungår mat.

  det var kanskje litt spesifikt, men du skjønner tegninga. kanskje det er noe annet spm gjør at du får spise mer? kanskje du trenger å konstant ha tilgang på noe som gjør at du kan småspise deg mye gjennom dagen så du ikke trenger å ha alt matinnholdet for dagen på veldig kort tid?

  kanskje du trenger å sitte i fred når du spiser?

  finn ut hva du trenger og hva familien din kan hjelpe deg med

  hilsen jente 14

  og ja jeg vet jeg er en måned forsen, men bedre sent en aldri sant?