ForumKroppen min / Mensen/Utflod
 • Mensen/Utflod

  Startet av Styggjente09  5 måneder siden

  Hei jeg er 12 år. Jeg gar aldri hatt mensen før og gruer meg litt. De fleste andre jentene har det. Men jeg lurte egentlig bare på om det går an å få utflod/slim flere ganger før man får mensen? Jeg tror ikke jeg har fått utflod. Men av og til er det et slags slim nede i du vet hvor. Vet ikke hva det er til. Og av og til er det et slags hvitt belegg på en måte rundt der med tissen. Jeg tror jeg haddd det da jeg var liten en gang, men er det farlig?! Og hvis det er utflod ( noe jeg tror det ikke er) da burde jeg vel ha fått mensen for lenge siden? Ps får man utflod hvær gang før man får mensen eller bare før første

 • Lillehund 5 måneder siden #1

  Hei! Jeg begynte og få utflod når jeg var ti, nå er jeg tretten og ikke fått mensen enda. Så hvis du har fått utflod nå betyr det ikke at du trenger å få mensen snart😉. Hvis du er komfortabel nokk kan du snakke med foreldrene dine om det.😊

 • Tristoglei. 4 måneder siden #2

  Hei,
  Jeg er 17 år og fikk mensen for første gang da jeg var 10. Saken er at jeg visste ingenting første gangen jeg fikk mensen, så da ville jeg bare gi noen råd til deg.

  Det du beskriver der er utflod. Men det er ikke farlig, jeg skal forklare deg.
  Jeg fikk utflod på starten ja, og det tok ett år før jeg fikk mensen for første gang. Man får alltid utflod hver gang før man får mensen fordi kroppen gjør seg klar til å få mensen og renser mensblodet i kroppen. Når du dusjer så må du vaske underlivet og ha på såpe i hele kroppen, for å unngå bakterier når du har mensen og være ren, men du trenger ikke å tenke på å ta på såpe i underlivet, fordi kroppen din renser det selv. Dette mener jeg når du har fått mensen.

  Når du får mensen hver måned er det et tegn på at kroppen fungerer som det skal, så det er ingen grunn til å bekymre seg når man får mensen. Noen kan få vondt i magen, kvalme, hodepine eller lignende dagene før mensen og de første dagene i mensenperioden, men det er helt normalt. Det viktigste er at du spiser og drikker godt med vann, selv om du føler deg rar i den perioden. Et godt råd kan være å prøve å ta jerntablett mens du har mensen(eller før du får mensen, avhengig av når du vil ta det), da du vil miste mye blod når du får mensen, og du kan føle deg slapp og sliten. Dette for å regulere blodet. Jeg tar jerntablett når jeg har mensen og det fungerer bra for meg.
  Jeg pleier ikke å ta smertestillende tabletter, fordi det ikke fungerer for meg, fordi jeg har prøvd tidligere, men du kan også prøve Ibux, Paracet eller lignende når du har mensen.
  Hvis det skulle forverre seg og gå utover hverdagen din, at du får disse symptomene hver måned, alle dagene når du har mensen, er det selvfølgelig viktig at du kontakter lege.

  Det finnes noen som ikke merker hodepine, kvalme eller vondt i magen, da går det fint, da trenger du ikke å tenke på det jeg sa. Men man kan uansett føle at man får matlysten, og det er jo en bra ting da. Jeg merka det en gang i dagene jeg fikk mensen, en måned.

  Jeg pleier å ha mensen i 5 dager hver måned, men hvis det holder på lengre(for eksempel i 2 uker) i hver måned over lang tid, er det viktig å kontakte lege. Det er normalt å ha mensen i 5-7 dager eller mindre.

  Bind fungerer bra for meg, men tampong går også å bruke når man svømmer eller er aktiv veldig mye. Tampongen dytter man inn i tissen, bind fester man på trusa. Menskopp har jeg også hørt om, har hørt at det er bra for miljøet fordi man bruker det om igjen etter man har vasket det. Hvis du forteller det til foreldrene dine kan de lære deg det uansett hvilken du vil velge. Gjør det som fungerer bra for deg:)

  Jeg håper du følger disse rådene når du endelig får mensen:)

  Men husk at du har ikke startet med mensen enda, og det er helt normalt at det er uregelmessig i starten av årene dine. Så da trenger du ikke å kontakte lege enn så lenge. Men hvis du ikke har fått mensen for første gang enda når du runder 16 eller 17 år, da har det gått for lenge. Da er det viktig at du kontakter lege.

  Håper dette var godt forklart og masse lykke til:)

 • Tristoglei. 4 måneder siden #3

  Jeg glemte å si at som et råd når du får utflod, kan du for eksempel bruke truseinnlegg, fordi da vil du ikke få det i trusa.