ForumKroppen min / Kan stress forsinke mensen elr bare EL?
 • Kan stress forsinke mensen elr bare EL?

  Startet av Banankaka04  8 måneder siden

  Dette er noe jeg har lurt på en god stund nå, men føler at jeg aldri får noe ordentlig svar.. Jeg skulle hatt mensen for 2-4 dager siden, men den har enda ikke kommet..! Jeg har ikke hatt samleie med noen, så jeg kan hvert fall IKKE være gravid! De siste dagene har jeg vært veldig stresset på hvorfor mensen ikke kommer! Jeg sitter liksom her og bare VENTER på at den skal komme! Over til selve spørsmålet: Kan stress over at mensen IKKE kommer utsette mensen eller bare EL? Noen sier at stress kan forsinke både mensen og EL, noen andre sier at stress helt klart kan forsinke mensen, noen andre der igjen sier at stress bare kan forsinke EL, og dermed ikke mensen. Jeg har lest endel om dette på nettet.. Mange sier at når du allerede har HATT EL, er det INGENTING som kan hindre mensen i å komme 12-16 dager senere (bortsett fra graviditet/medisiner).. Egget må jo liksom ut! Det er jo sluppet og kan ikke bli der til evig tid! Håper jeg får mange KLOKE svar fra KLOKE brukere (haha)! Kan det at man er stresset over at mensen ikke kommer bare forsinke den enda mer?! ((:: Takk for svar!

 • trorhunerpsykiater 7 måneder siden #1

  Først å fremst vil jeg si at det er veldig vanlig med uregelmessig mens de først årene etter at man har fått mensen. Det er ikke uvanlig å få mensen opptil en måned etter du egentlig skulle hatt den. Så jeg synes du bare burde vente å se når den kommer.
  Du spør også om stress kan utsette mensen. Det man vet er at stress kan forstyrre menustrasjonssyklusen. Det betyr at mensen også kan komme senere. Dette gjelder også for eggløsning.
  Husk også at alt man ikke leser på nett er pålitelige kilder.

 • Lusi4321 3 måneder siden #2

  Ja store mengder med stress og frykt kan gjøre at mensen ikke kommer på flere mnd uten at du får mensen. Dette skjedde med meg, det gikk et halvt år før jeg fikk mensen igjen. Men dette skjer ikke hvis det bare gjelder litt stress