ForumKroppen min / JENTER!!!
 • JENTER!!!

  Startet av Agiirl  én måned siden

  Hei jeg er en jente (12) som har hatt mensen i 1 år nå, jeg har aldri brukt tampong og tenker å bruke det når jeg skal bade i sommer og sånt. Men jeg hakke peiling på det. Asså jeg vet at jeg ska stikke tampongen oppi der, men er det noe jeg må huske på? Hvor lenge kan den være der? Kan jeg gå på do i mens jeg har en sånn?

  Fortell meg alt jeg trenger å vite!!!

 • Rusken123 én måned siden #1

  Ja du kan gå på do mens du har i tampong. 😉

 • Rusken123 én måned siden #2

  Du burde bytte tampong så fort som mulig etter du har badet, men husk og vask deg på hendene før du setter in tampongen.

 • BareEnJente én måned siden #3

  Jeg fikk også mensen når jeg var 11 og begynte ikke med tampong før jeg ble 15 fordi jeg har hørt skrekk historier om at folk lot den være i for lenge og ble lam, og at det gjør kjempe vondt å ta den ut, osv. Men alt dette er selvfølgelig bare tull.

  Ofc kan du tisse samtidig som du har den inne! Tisset kommer ut et helt annet hull enn der blodet kommer ut og tampongen skal inn. Bruk gjerne et speil, se og føl deg fram. Bli kjent med deg selv, da er det lettere å vite hvor du skal plassere tampongen inn ;)

  Alle tampong pakker har bruksanvisning i seg der det står hvordan du setter den inn og hvor lenge du kan ha den i. Jeg bruker Mini (som er den miste tampong størrelsen), og anbefaler at du begynner med den, og heller øker størrelsen til Normal hvis du blør gjennom (derfor er det også lurt å bruke truseinnlegg i begynnelsen når du har i tampong).

  Personlig skifter jeg ut tampongen hver 4 time og etter jeg har badet/dusjet. Men ofte glemmer jeg den ut og har den i en hel dag :S. Jeg sover ikke med tampong, da bruker jeg bind. For det er ikke meningen at den skal være i mer enn 8 timer. Men trust me.. det er ikke så farlig som enkelte får det til å høres ut.

  Når det gjelder å sette den inn er det mange forskjellige metoder. Du kan plassere den ene foten på do lokket og den andre på gulvet mens du plasserer den inn, eller bare stå rett opp og ned med litt bøyde knær og sette den inn. Jeg liker å gjøre det sittende på do.
  Åpne tampongen, og løsne tråden ved å dra hardt i den. Ikke vær redd for at tråden skal ryke, for det er bedre at den ryker mens du drar i den nå, enn når den er i vaginaen din og du skal ha den ut. Så plasser du tuppen av tampongen ved skjedeinngangen og skyver den sakte inn der den vil med pekefingeren, det er bare en retning der inne, så den sklir inn helt naturlig. Ikke press den rett opp inn i kroppen men gjerne litt skrått innover mot halebeinet. Det eneste du trenger å tenke på er å slappe av, og at tråden henger på utsiden av vaginaen. Etterpå pleier jeg å legge tråden i rumpesprekken xD.

  Når du skal ha den ut er det bare å dra i tråden. Noen ganger må du dra hardt, andre ganger faller den nesten ut. Får du den ikke ut? Prøv å dra i forskjellige retninger, men ikke få panikk. Ta en pause og prøv en halvtime etterpå, kanskje den ikke var klar helt enda. Hvis du er på slutten av mensen, blør du mindre og da kan være «vondere» å ta den ut. Jeg synes ikke deg gjør vondt, du kjenner bare at den er der litt mer. Men hvis det gjør vondt kan det faktisk hjelpe å tisse samtidig som du drar den ut, slik at vaginaen din slapper enda mere av.

  Håper dette hjalp <3

 • Selv123 29 dager siden #4

  BareEnJente har helt rett!
  Jeg har nettopp begynte tampong og det bruker jeg vare når jeg skal bade ellers bruker jeg bind jeg brukeren litt Stor en fordi jeg en deg blør mye. Jeg har foten på do skålen og dytter den forsiktig oppi :) gjør det samme når jeg skal trekke den ut setter foten p doskålen finner tråen og åpner kjønnsleppene med to fingrer pekefingeren og den stygge. Jeg trekke inn Pusten og puster rolig ut mens jeg trekker den ut :) lykke til❤️