ForumKroppen min / Jeg hater meg selv
 • Jeg hater meg selv

  Startet av Myntee  9 måneder siden

  Jeg er 167 og veier 54 kg og er 14 år
  Trener 4-5 ganger i uken og de gangene jeg ikke har trening prøver jeg å gå minst 15000 skritt men pleier å gå rundt 10000 iløpet av en dag til vanlig.
  Er det mye for meg og da veie 54?
  Jeg sliter med en spiseforstyrrelse og var en lang periode svært undervektig og hadde gått ned 22 kg tilsammen fra 65 kg (det jeg veide før spiseforstyrrelsen) så det er nytt for meg og da veie mye mer enn det jeg gjorde.
  Jeg følger en kostplan for idrettsøvere som skal holde meg stabil men vis jeg hopper over en liten ting gjør det at jeg går ned i vekt. Jeg går veldig lett ned i vekt pga det som har skjedd.
  Jeg har ikke spist noe godteri eller ‘’junkfood’’ på over 1,5 år nå. Men jeg har begynt å øve meg med litt popkorn noen ganger i helga og proteinbar etter jeg har trent.
  Jeg vil ha et normalt liv hvor jeg kan være lenge ute med venner og spise det jeg vil, men det er så vanskelig.
  Jeg er redd for å gå tilbake til hvordan jeg ut før. Selvom jeg vet at hvis jeg trener mye og spiser så sunt som jeg gjør kommer jeg ikke til å gjøre det.
  Da var jeg feit og fikk stygge komentarer på kroppen min. Det var mye av grunnen til hvordan alt ble som det ble.
  Jeg har det bedre enn det jeg hadde før, men jeg må ha kommet en lang vei for å komme hit jeg er nå. Jeg var innlagt i over 3 måneder på starten av ungdomsskolen som var noe av det værste som har hendt meg. Jeg fikk ikke nok hjelp der engang. Har også slitet mye med selvskading opp igjennom alt dette her.
  Jeg vil ikke at ungdomstiden min skal være så preget av åssen jeg ser ut at jeg ikke greier å fokusere på noe annet. Jeg går til psykolog en gang i uka og foreldrene mine går til grupper osv for foreldre med spiseforstyrrede barn og unge.
  Hvordan er det jeg kan hjelpe meg selv best mulig? Jeg har gått glipp av for mye allerede og mistet mye venner og opplevelser pga dette og vil ha en normal ungdomstid.

 • Herregutten 8 måneder siden #1

  Hei!
  Nei, det er ikke mye for deg å veie 54kg når du er 14 år.
  Når det gjelder spiseforstyrrelsen er mitt beste råd å snakke med en lege eller Helsesykepleier på Helsestasjon for Ungdom i kommunen din, de er veldig gode å snakke med, uansett hva det gjelder.
  Viktigst av alt er at du husker på at du er god nok som du er, det er ingen som kan si at du ikke er det❤️!
  Hilsen Gutt 17år