ForumKroppen min / Jeg er ikke undervektig!!
 • Jeg er ikke undervektig!!

  Startet av Epletre7  9 måneder siden

  Hei. Så først vil jeg bare si at dette nødvendigvis ikke er et spørsmål, men heller et innlegg for å lufte litt tanker/ evt høre om andre har det likt. Jeg er 16 år og jeg har en søster på 11. Alle foreldre sier jo «nei jeg har ikke noe favoritt unge», men det er tydelig at de har. De liker jo søstera mi mer enn meg. Jeg har merket meg en del ting de gjør forskjellig med oss, men det er kropp/ vekt som jeg blir mest irritert av og det er det jeg vil snakke om.
  Så jeg er 16 år, 157 høy og veier 45 kg. Det er ganske lite, men legen min sier jeg ikke er undervektig. Hun sier jeg er tynn men ikke undervektig. Søstera mi derimot er det motsatte. Hun er 11 år, 160 høy (!!!) og veier 58 kg. I motsetning til meg, så er hun overvektig (ikke bare stor). Både fastlege og helsesykepleier ved skolen hennes påpeker at det ikke er vanlig for jenter på 11 og ha slik vekt. Men foreldrene våre gidder ikke gjøre noe med henne. Hun må ikke trene eller gå tur eller noe sånt, hun har heller ikke noe reguleringer i kostholdet sitt. Hun kan sitte på rommet sitt hele dagen og momse sjokolade og chips og se på telefonen. Det er ikke noe problem. Foreldrene våre er derimot super opptatt av hva jeg spiser/ ikke spiser. De har også en eller annen vrangforestilling om at jeg ikke spiser sunt og variert og at jeg ikke får nok vitaminer i meg. Selv om jeg har sjekket med ernæringsfysiolog, og han sier jeg får i meg det jeg trenger. Dessuten har foreldrene mine en forventning om at jeg skal være aktiv og gå lange turer om helgene. Går ikke det litt imot deres ideal om at jeg skal opp i vekt?? Altså rådet om 1 time fysisk aktivitet er der og det tenker jeg at jeg skal oppfylle, men da skal søstera mi også. Jeg er ikke undervektig bare tynn, hun er derimot faktisk overvektig! Det er så sykt urettferdig. Er det fordi jeg er eldst? Hun er liksom deres lille perfekte prinsesse. Men jeg tenker herregud folk få opp øya deres, deres «perfekte prinsesse» er overvektig. Bare tenk hvordan dere behandlet meg når jeg var 11, da stilte de mye høyere krav til meg enn det søstera mi noen gang har opplevd!

  Takk for at du leste dette. Gjerne legg igjen et svar om du eller noen du kjenner har opplevd noe liknende, eller bare del din mening (setter pris på det)
  Ha en fin dag videre

 • Eksistens 9 måneder siden #1

  Jeg er så lei for at du går gjennom dette. Det er dessverre realiteten for mange barn med søsken at det er en favoritt, spesielt i forhold til den yngste da man har fått bedre erfaring fra de tidligere barna, i tillegg til at de føler at den yngste trenger mer frihet og omsorg. Det har seg jo sånn at de andre barna også er barna deres, men de tenker ikke så veldig mye på det. Kanskje de bare ikke ser hva de gjør feil. Om du har fortalt dem at dette bekymrer deg og det ikke påvirker noen ting, synes jeg du har full rett til å være irritert.
  Jeg håper du har det bra uansett, sånn generelt.

 • Moren din 9 måneder siden #2

  Jeg føler motsatt. Er 160 ca. Veier 46 kg ca det er ikke overvekt, men jeg har ganske stor mage, i motsetning til alle andre klassen som er supertynne.
  Jeg er redd for å «vise kroppen» og gruer meg sykt til senere idag (vi skal bade på en Strand med Noen på trinnet) og til svømming på skolen.

  Keg vil så gjerne være en av de tynne.

  Noen tips?

 • Epletre7 9 måneder siden #3

  Svart til Moren din

  Nice brukernavn btw 😂

  Jeg er også ganske redd (liker ikke) å vise kroppen min før. Man kan se ribbein og hele pakka gjennom, så jeg pleide å bruke store badedrakter eller våtdrakter før. Jeg var redd for å bli dømt, eller få stygge kommentarer om kroppen min.

  Men så har jeg blitt eldre og forstått at tiden fra man er tenåring til man er ung voksen, er en tid de aller fleste er usikre på egen kropp. Mange velger da å snakke nedlatende om andre for å føle seg bedre om seg selv, men de aller fleste er faktisk så usikker og redd og tenker mest på egen kropp at de ikke kommenterer. Det er lettere sagt enn gjort, men man må bare gi litt f.

  Jeg er en person som er tynn, mye hår på kroppen og jeg har tics. Så jeg fikk jo kommentarer om det. Men jeg klarte å gi f, så da fikk jeg det bedre. Og folk sluttet å kommentere fordi de så at jeg ikke ble lei meg av det.

  Håper dette hjalp litt. Og jeg håper ting blir bedre for deg :)

 • Mangofisk 8 måneder siden #4

  Svar til epletre7.

  Jeg har ikke opplevd det samme, men noe lignende. Jeg skrev langt i sta, men det ble slettet. Ihvertfall. Jeg er jente 16, er 166 og veier rundt 50. Dette er i følge bmi lite, men jeg ser helt normal ut med litt mage. Lillebroren min er liltt lavere enn meg men kraftigere. Familien min er helt obsessed med hva jeg får i meg, vitaminer og bæring, og masse legebesøk. Mens ved broren min bryr de seg lissm ikke. Ja de pssrr på han soiser, men ikke hvor mye. Jeg sa i går «hvorfor sier dere jeg spiser lite når han spiser betydeligere mindre» og de bare hysjer det vekk. Jeg HWR lenge hatt tanker om kroppen min, men ikke som jeg har talt meg høyt om. Vi har hatt noen i familien med anoreksi, der hun ene døde. Jeg vil ikke «skremme» mamma og pappa. Men de har tydlig vis en forestilling om at jeg hsr det. Jeg kan bli kjeftet på om jeg ikke spiser, mens broren min kan gå fra med å bare spise en halv potet. Er dette BSRE fordi jeg er jente, eller som du lurte på, fordi vi er eldst?

 • Trust-Me 2 måneder siden #5

  Vil bare si at søstera di ikke er overvektig!!!! Jeg er lei meg for alt det som har skjedd men, du bør nok tenkte deg gjennom flere du kaller søstra di overvektig.