ForumKroppen min / Hvordan fortelle om mensen?
 • Hvordan fortelle om mensen?

  Startet av Anonym13år  2 år siden

  Hei, jeg er 13år og har akuratt får min første mesen og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er på hytta med faren min, stemora mi og storesøstra mi som har mensen. Jeg vet ikke hvordan jeg skal fortelle dem om det, jeg har tenkt å vente med å si det. Nå har jeg bare et papir i trusa mi. Jeg har sovet en natt med det og da gikk det igjennom papiret. Jeg er kjempe redd til å fortelle dem det for jeg er redd for at det blir kleint. Pliss noen hjelpe meg med hva jeg skal gjøre!

 • Absolutt Ingenting 2 år siden #1

  Hei :)
  Jeg synes du skal fortelle det til storesøstra di. Hun vet akkurat hvordan det føles, og er nærmest deg i alder.
  Når det gjelder hvordan du skal fortelle det, er det kanskje best om du tenker det ut selv. Du kan enten si det rett ut, eller spørre om hun har bind, eller noe.( Det er ikke så lurt å bare gå med papir i underbuksa.)
  Du kan også si det til stemoren din. Jeg tror nok det er lettest å si det til en annen kvinne, i hvert fall. De har mensen selv, og vet hvordan det er. Husk: De har også måttet si det til sine foreldre en gang, og vet at det kan være litt flaut og ubehagelig å si. Men hallo: Det er jo helt naturlig! Det er mye rarere å ikke få mensen enn det er å få det. Ikke gjør det til en større greie enn det er. :)

  Her er noen lenker til Ung.no som kanskje kan være til hjelp. Husk: Internett er fullt av folk som er eller har vært i samme situasjon som deg. Det finnes masse gode råd der ute.
  -https://www.ung.no/oss/pubertet/mensen/37163.html
  -https://www.ung.no/oss/pubertet/203111.html

  Lykke til.
  ...Og gratulerer! ;)

 • Gullblå 2 år siden #2

  Hei!
  Mitt råd er vel egentlig bare å si det. Det var også vanskelig for meg å si det, det er det for de fleste.
  Men alle visste at denne dagen ville komme;),
  Si det først til den av de tre du føler deg mest komfortabel med. Kanskje en av damene, siden de har litt peiling på sånt.
  Jeg lover deg at alt ordner seg, og de vil forstå det og hjelpe deg.
  Klem fra meg.❤️

 • Fjellkatten 2 år siden #3

  ^^

 • Superkul 6 måneder siden #4

  jeg er enig med dere andre jente 10