ForumKroppen min / For tynn
 • For tynn

  Startet av Epletre7  10 måneder siden

  Jeg er ei jente på 16 år. Jeg er 158 høy, og jeg veier 45 kg :( legen min sier at jeg ikke er undervektig, men at jeg er blant de 10% tynneste. Jeg mener han tar feil, 45 kg og 16 må vel være for lite? Uansett, så må jeg opp i vekt. Kan gjerne legge på meg 10 kg, tenker jeg. Jeg har endret store deler av kostholdet mitt, spiser for eksempel mat med høyere fettprosent. Det å være tynn er ikke en unnskyldning for å være usunn, men ernæringsfysiologen har sagt at jeg kan spise sjokolade og chips med god samvittighet. Jeg drikker også h-melk, og tar tilskudd med vitaminer. Jeg har holdt på sånn i over et år, men uten resultat. En dag kan jeg veie 49 kg, og så er det borte dagen etterpå. Hvorfor kan ikke jeg bare gå opp i vekt??

 • Eksistens 10 måneder siden #1

  Hei, jeg tror at det har noe med genetikk å gjøre, så hvis foreldrene dine har et liknende problem eller bare ikke legger på seg, er det nok det som skjer.

 • Eksistens 10 måneder siden #2

  Jeg håper det ordner seg for deg, da.

 • Eksistens 10 måneder siden #3

  Jeg har ikke et bra svar på dette fordi jeg ikke kjenner noen med erfaring med dette, men jeg kan være her hvis det er noen spørsmål du har som jeg kanskje kan svare på.

 • minojja1000 10 måneder siden #4

  Hei :) Jeg har vært igjennom mye selv :) Jeg vil bare si wow! <3 Jeg blir rørt av at du er så selvstendig og vil være god mot kroppen din (eller med andre ord, at du og kroppen skal ha det bra).

  Jeg har alltid vært sterk, men måtte opp i vekt en periode, fordi jeg mistet alt av muskler og fett.
  Det var noe av det vanskeligste jeg har gjort. før jeg skjønte hva som måtte til.

  Jeg trengte å holde meg i ro på en sånn måte, at det kjentes helt merkelig. Holde meg i ro, når jeg egentlig ville løpe og hoppe på trampoline også videre. Og gjøre en del ting som gjorde at jeg bygde kjerne-musklatur. Det var kjempe-gøy. Jeg begynte å klatre, og jeg begynte å vill lære meg turn og akrobatikk (sånn at man må være sterk og holde balansen. Alene, og sammen med folk) .

  I min erfaring, hjelper det å starte å gjøre noe som gjør at man har lyst til å være utrolig mye sterkere og ha mere tyngde. Sånn som dette.

  Jeg måtte sove 8 timer hver natt, bli vandt til å ha en stillesittende hobby, så kroppen kunne sitte og jobbe med alle kaloriene i fred, og være i den samme rytmen hver dag.
  Jeg hadde en kostplan som ble økt hver gang jeg ikke gikk opp i vekt. Og jeg satt stille i 1 1/2 time etter jeg hadde spist. Hver gang.

  Man trenger en plan. Det var verdt det.

  Du skal ha et langt liv, og du kommer til å ha så vanvittig mye igjen for å ville være frisk og sterk og glad.

  (Bare å spørre meg om å forklare tydeligere, om du vil det). (Det er som sagt mye bedre å ha en -skikkelig- plan. Hvis ikke sliter man seg bare ut på å prøve å prøve, i lang tid, uten å gjøre alt som skal til).

  Lykke til.

 • minojja1000 10 måneder siden #5

  Jeg tror også egentlig, at du kommer til å legge på deg naturlig når du vokser ut, og blir litt eldre. At det kanskje ikke er farlig, hvis ikke legen sier at det er farlig.

  Du trenger jo ikke være perfekt, for å ha en sunn kropp.

  Men hvis du vil det, eller det er ordentlig farlig, burde du jo sikkert gjøre noe.

  Håper du får hjelp.