ForumKroppen min / Bmi 15,6
 • Bmi 15,6

  Startet av Hjelp1  3 år siden

  Er det noen som har blitt tvangsinnlagt med en bmi på 15,6 ? Har de på bup rett til å legge en inn selv om en har en bmi på 15,6 ??? Hvordan er det å være innlagt og hva gjør de der om man nekter å spise ?

 • Anonymjente2005 ett år siden #1

  Hva betyr bmi

 • alra1234 11 måneder siden #2

  Men bmi på under 18 er undervektig og kan være veldig farlig hvis det blir lavere. Med en bmi på 15,6 (noe som er ekstremt lavt) kan du sannsynligvis oppleve å bli lagt inn slik at du kan få en høyere bmi. Hvis vekten din kan gå utover helsa di har bup/ legen/ foresatte lov til å legge deg inn (selvom du ikke vil) Jeg tror det ikke er så gøy å være innlagt. Man er der fordi man er syk, trenger hjelp og må prøve å bli frisk. I tillegg blir man «overvåket» av leger og ansatte omtrent hele døgnet. Hvis man nekter å spise (i værste fall) har legene lov til å tvinge i deg mat med intravenøst (næring gjennom slange og inn til blodet via en nål). Dette skjer bare hvis det er fare for liv.

 • Libertalia 2 måneder siden #3

  Litt sent svar det her. Du har veldig lav bmi, og de kan nok bestemme det om du er under 18. Hvis du nekter å spise, vil du mest sannsynlig bli matet gjennom sonde. Håper det går bedre nå

 • Hvaskaljegheteda 27 dager siden #4

  Jeg ble tvangsinnlagt med en bmi på 15,9, men vekta har egt ikke så veldig mye å si, det er mer om man samarbeider eller ikke. Spiser man ikke mat får man næringsdrikk, drikker man ikke den får noen mat gjennom sonde. Har man sondevedtak og velger å ikke samarbeide ved sonding kan de bruke tvang, da holder de deg fast og mater deg igjennom sonden.

 • Hvaskaljegheteda 27 dager siden #5

  Når man er innlagt har man faste måltider, som oftest frokost, lunsj, middag, kveldsmat og noen ganger mellommåltider. Man sitter ofte ved et bord sammen med en forelder og en sykepleier, og de serverer maten, du får ikke smøre maten eller legge på noe selv. Ofte så er det sånn at hvis man inne begynner på maten iløpet av 5min får man næringsdrikk, og den har man 10 eller 15min på å drikke, drikker man ikke opp iløpet av de minuttene får noen drikker igjennom sonde. Starter man derimot på måltidet med vanlig mat har man som oftes 30min på å fullføre, det man ikke fullfører får man som næringsdrikk. Etter alle måltidene har du 30min hviletid, da må du sitte i ro i en halvtime, og du får ikke lov til å gå på do. Litt komplisert, men håper det glad mening haha.

  Man starter ofte dagen med en vekt, da kommer nattevakten å vekker deg, og du blir med for å veies, da må man som oftest kle av seg og veies i undertøy. Og noen ganger i uka kommer det noen dit for å ta blodprøver på deg. Også er det måltider, hviletid, samtaler med miljøterapeutene, behandlingsmøter osv