ForumKroppen min / Adhd?
 • Adhd?

  Startet av humanlöver  ett år siden

  Jeg er en jente på 13 år. På skolen klarer jeg ikke konsentrere meg om der er gjentagende oppgaver eller for mage lyder. Lydene trenger ikke være høye, men de får meg til å fokusere på annet enn det jeg skal. Fikling med hår, biting av negler, surre rundt i klasserommet og vugging av føttene mine (om du skjønner hva jeg mener) gjør jeg hele tiden.

  Mamma og pappa tror at jeg er ett perfekt lite englebarn som alltid sitter stille og følger med på skolen, men sånn er det jo ikke.

  Blir veldig fort stressa og sint av sinte og stressede personer og situasjoner rundt meg, noe som de fleste andre i klassen ikke forstår seg noe på.

  Å følge med på tavla når læreren snakker er også ganske vanskelig å følge med på, så når læreren spør klassen et spørsmål et det ofte jeg ikke klarer å fokusere, men når hun spør det samme spørsmålet til meg direkte etterpå tar jeg det på et blunk!

  Lurer på om dette kan være ADHD? Burde jeg snakke med en lærer eller helsesøster?

  Lurte på om jeg kunne få litt råd av dere som har adhd og om det er noen som kan mye om dette.. Takk på forhånd!!

 • jente176 ett år siden #1

  Hei, jente 17 år her. har ADHD selv (lege har bekreftet det siden liten alder) og har hatt det så lenge jeg kan huske. jeg personlig får medisin mot det slik at jeg kan fokusere på skolen eller da jeg trenger det. men når jeg var liten fikk jeg ikke det, da var jeg sint og var ofte frekk mot andre selv om jeg ikke mente det. hvis du ikke vet om du har ADHD synes jeg du kan gå til fastlegen din for å få sjekket dette opp for å da eventuelt få noe slik at du klarer skoledagen.¨
  ofte folk som har ADHD blir lett og fortere sliten enn andre, de har ofte mere energi , de klarer ikke og konsentrere seg lenge. noen har også mange følelser som ikke er så bra å ha i visse tider. Men uansett jeg andbefaler at du drar til legen din for å få sjekket det ut og da eventuelt få hjelp-

 • Yunita ett år siden #2

  Hei, jeg har ADHD jeg også. 13 år. Mamma og Pappa trodde alltid at det kanskje var noe men for å få det sjekket måtte lærerne mine si at de kunne se noe der. Det kunne de. Det er en lang prosess for å finne ut dette på. DU burde nok snakke med foreldrene dine. Jeg fikk sjekket alt dette på et senter som heter B.U.P Husker ikke hva det står for. Men det nok nesten et halvt år før vi fikk resultatene etter det måtte jeg prøve mange mediesiterte for å finne en bra som passet meg. Etter et år startet jeg på ungdomsskolen og nå har jeg levd på den medisinen i snart et år.

 • Vv06vV 5 måneder siden #3

  Jeg holder på på samme måte, i timene sitter jeg aldri stille, og holder alltid på med noe. Det tenger ikke være ADHD, i puberteten blir ting alltid litt vanskeligere. Snakk med helsesøster på skolen din, de kan som oftest mye om det.