ForumFull av følelser / Verdensdagen for psykisk helse
 • Verdensdagen for psykisk helse

  Startet av reg123  6 måneder siden

  Idag e Verdensdagen for psykisk helse
  Alle har ein psykisk helse og noen lever livet uten noen særlige psykiske påkjenninger, mens andre sliter mye psykisk. Noen opplever god hjelp, mens andre ikkje opplever det.

  Eg begynte sjøl å slite som 10 åring med selvmordstanker, flere selvmordsforsøk og selvskading og lærere eg hadde då blei bekymra og skaffa psykolog te meg men hu sa at d ikkje va noe å bry seg om så hu hjalp meg egt ikkje. Deretter så har selvskadingen vært av og på siå eg va 10, eskalerte i 9.klasse og har derfor erfaring med barne og ungdomspsykiatrien og ja noen er skikkelig flinke i jobben sin men det er også noen som eg meine ikkje bør jobba i barne og ungdomspsykiatrien pågrunn av koss de behandle folk, kan henda eg bare har vært uheldig men vet om flere som har samme opplevelse som meg.

  Har også slitt/sliter med mat/spiseforstyrrelse siden eg va 11-12år og det er egt viktig å ta tak i før d eskalere noe som det dessvere gjorde i mitt tilfelle fordi ingen på den tiden mistenkte det.. og ja spiseforstyrrelser er alvorlig og bør tas tak i sjøl om det kun r mistanke.

  Og ja psykiatrien e flinke på visse områder men det trengs også endå mer kunnskap om ulike psykiske lidelser. Det trengs også mer kunnskap om psykisk helse på skoler blant annet for å unngå at psykisk helse forblir tabu blant mange.
  Årets temaet er spør mer og d kan og vil gjøre en forskjell i det lange løp

  Bare det å lytte til noen som har det vanskelig kan gjøre d litt letter e #spørmer