ForumFull av følelser / Ungdommskolen,, hjelp! Trenger svar fra ungdommskoleelever!
 • Ungdommskolen,, hjelp! Trenger svar fra ungdommskoleelever!

  Startet av heihei04  ett år siden

  Hei, jeg er en 04-er jente. Jeg går altså i syvende klasse nå og jeg har det helt fantastisk, jeg har mage venner og greier meg fint på skolen. Men jeg gruer meg litt til ungdommskolen, karakterer, det å være minst og jeg er redd for å drive vekk fra venene mine. Erfaringer ellr tips?

 • ja.du.kan ett år siden #1

  Heia! Jeg har ingen erfaring med dette, selv om jeg går i niende klasse. På skolen min er vi bare 80 elever, fra 1. - 10. klasse, og vi trenger ikke å bytte skole når vi begynner på ungdomstrinnet.

  Uansett så vil jeg si noe, prøve i alle fall. Veldig mange opplever, som du sier, å miste vennene sine på ungdomsskolen. Mitt tips er egentlig bare å prøve å ikke tenke på det. Hold dine nåværende venner nært deg, men vært åpen for nye forhold på ungdomsskolen. Du må ikke utelukke at du kan få nye venner også! :) :)

  Karakterer kan være stressende, men mitt tips er å ikke bry seg om de. Det er bare et tall. Selvfølgelig er karakterene viktige, men åttende karakterer spiller ikke så stor rolle. Ta det rolig og ikke stress deg for mye. Ikke fortvil om du ikke får 6 hele tiden, for det er umulig.

  Lykke til! Jeg er sikker på at det vil gå kjempebra. Om du har et godt forhold til de i familien din, så kan du jo kanskje snakke med dem om dette? Er med vennene dine! Du kan jo fortelle at du er redd for å miste de. :)

 • Absolutt Ingenting ett år siden #2

  Hei!
  jeg håper det går greit om jeg svarer på innlegget ditt selv om jeg går på videregående. Jeg har jo vært ungdomsskoleelev selv, og vet godt hvordan det er. :)
  Da jeg begynte på ungdomsskolen, hadde jeg bare et få gode venner som ikke gikk i klasse med meg på barneskolen. Jeg kom i klasse med dem, og mange hyggelige folk de kjente på ungdomsskolen, og vi ble en veldig fin gjeng. Men: Da vi skulle begynne på videregående, var jeg så fryktelig redd for å miste dem. Men:( Og dette er grunnen til at jeg forteller deg alt dette) Jeg mistet dem ikke! Selv om vi går på forskjellige skoler, og ikke ser like mye til hverandre som før, møtes vi jevnlig, og så chatter vi mye over Facebook.

  Såå: Jeg tror at hvis du og vennene dine går inn for å beholde kontakten, er det ingenting i veien for at det ikke skal gå. ...Og hvem vet: Kanskje dere blir kjent med noen andre greie folk også?? :)

  Når det gjelder det å være minst, kan jeg si at: Ja, det er litt skummelt først, men før du vet ordet av det, har du kommet helt inn i det, og, vips: så går du i 9ende, og plutselig går du i 10ende og er størst av alle! De tre årene går skikkelig fort. Tro meg, og hvis du føler deg liten i forhold til de andre klassene, så bare tenk at det bare er ett eller to år siden de gikk i åttende selv. :)

  Du skriver at du gruer deg til å få karakterer. Jeg anbefaler deg å lese innlegget "Kjære alle sammen: Slapp Av!" av "The Black Queen". Det ligger under "Ditt hjørne" på "Åpent tema" ( helt på bunnen når du er inne på forumet her. ) Det er skrevet for bare et par uker siden, så det ligger helt på toppen av "Åpent tema".
  Håper du finner det, for det er utrolig bra skrevet!
  ... Og du: Selv om det er litt langt, så ta deg tid til å lese det! Det er absolutt verdt det!

  Lykke til med alt!
  Bare å spørre hvis du lurer på noe mer om ungdomsskolen. :) :) :)
  <3 <3 <3 <3 <3

 • Meg2002 ett år siden #3

  Jeg går nå i niende. I åttende øvde jeg til prøver 24/7 sluttet med det jeg likte. Jeg ble dårlig av det. Nå har eg funnet noen jeg kan være med så gjør meg lykkelig, jeg øver ikke like mye til prøve. Så ikke glem å leve livet er vel det eneste tipse eg har. Lykke til. Det går nok fint❤️

 • Beastybear ett år siden #4

  Ikke tenkt for mye på karakterer og slikt, mange som meg opplevde å miste omtrent alle vennene mine i løpet av 8-9 klasse. Kort tid etter fikk jeg nye omtrent "bedre" venner en det jeg hadde hatt tidliger. Fikk meg også en kjærste som hjalp meg gjennom derprisjon. Jeg drakk bort problemene mine selv om jeg viste at det var dumt. Karakterer er ikke viktig de første årene men du må fortsatt kunne stoffet godt. Det du lører i 8 får du bruk for i 9 og det samme med 10.
  Er du god nok? Ja, ingen kan si hvordan du skal være. Du er du. De som sier annet kan du bare glemme.

 • Hundeelsker03 ett år siden #5

  Hei. Jeg er 03 og går da i 8. Klasse. Jeg og en annen venninne var de eneste fra den gamle barneskolen vår som begynnte på denne ungdomsskolen. Vi kjente ingen, men nå har jeg mange gode, nye venner og jeg og hun andre er fortsatt gode venner :-)

  Angående karakterer er det ikke så farlig i 8. Klasse. De karakterene du får i 8. Klasse har ingen ting å si for hvilken vgs du skal gå på eller har noe virkning på hva du vil bli. På den skolen jeg går på har vi en god del prøver, men så lenge du øver i kanskje 1-2 uker i forveien, så går prøvene helt fint. Du kan helt sikkert finne effektive måter å pugge på på Internett og velge de metodene du liker best. Håper dette var til hjelp :-)

 • Aylelk18 ett år siden #6

  Visst du er redd for å drive vekk fra vennene dine, så kan du bare prøve å holde kontakten. Visst du ikke klarer det kan du tenke. Jaja da var de ikke verdt det og jeg kommer nok til å få masse nye venner her. Ny skole nye muligheter. Lykke til. Dette here kommer til å gå kjempe bra. Men ikke for å gjøre det verre, men niende er verst, fordi der kommer deprisjoner for velldig mange og puberteten på det verste osv. Men masse lykke til!

 • Kaktus ett år siden #7

  Hei, går i 10 klasse og jeg har selv merket at jeg har fått meg nye venner ettersom vi har blitt eldre. Alle vi i klassen kan snakke, og jeg har ikke mistet noen, men vi er en klasse på bare 11 elever så det kan være en grunn til det. Det blir nokk ingen problem for deg heller.

  Karakterer var noe jeg også gruet meg veldig til å få, men det er ikke så ille. Prøv og ikkjr sette for høye krav til deg selv for da kommer du til å bli utslitt og da blir det værre. Tenk på karakterer som en retningslinje og fokuser mer på tilbakemeldingene du får istede.

  Håper det var til hjelp