ForumFull av følelser / Sjalusi i alt for høy grad
 • Sjalusi i alt for høy grad

  Startet av Augustlife  2 måneder siden

  Jeg er så forvirret.

  Sånn helt på ekte så skjønner jeg ingenting og jeg føler meg så dum, konstant.

  Jeg vet jeg kommer til å høres veldig skrytete ut nå, og jeg liker jo å skryte, men uansett: Alle lærerne, vennene, og familien min- sånn alle jeg har møtt egentlig, forteller meg om hvor fantastisk jeg er; smart, snill, omsorgsfull, alt det der. Og det er ikke sånn at jeg føler press ellerno, fordi jeg putter inn null innsats når det gjelder disse tingene. Og jeg får masse komplimenter hele tiden, men jeg skjønner ikke hvorfor jeg får de fordi jeg ser folk rundt meg som får 5.9 i snitt istedenfor min triste 4.4, og jeg ser folk som er støttende og snille istedenfor sjalusien min som er så sterk.

  Jeg er redd for at jeg er en av de «toxice» personene, som ødelegger folk rundt meg, og får dem til å forgude meg, og syntes jeg er så bra at de ikke kan dra, uten at jeg egentlig er klar over det.

  Samtidig som jeg er jo klar over det, og jeg føler virkelig at jeg er manipulerende og dårlig for folk rundt meg, og jeg har prøvd å kutte kontakten og bare ikke såre dem, men de skjønner det jo ikke. Sånn, bestevennen min elsker meg så mye og det virker som jeg er forbildet hennes eller noe sånt, men jeg er så sjalu på henne hele tiden. Hun er rik og pen og så og si alle gutter liker henne og hun får høye karakterer og har masse venner, og jeg føler at jeg er så egoistisk og lite støttende. Jeg føler at hun ikke ser hvor bra hun er fordi jeg blir sur hver gang hun gjør noe bra. Og jeg sier ingenting til henne om at jeg blir sjalu, og det er ikke sånn at jeg viser at jeg blir sur, men jeg føler så sterkt at hun er bedre enn meg, og det er så irriterende å ha en konstant påminnelse på at det finnes folk som er bedre enn meg, og at jeg ikke er den beste personen i hele verden.

  Det høres helt forferdelig ut, og hun fortjener mye bedre enn meg, men hun skjønner det jo ikke. Aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har fortalt henne at jeg ikke er så snill som hun tror og at når hun fortalte meg at hun fikk bedre karakter enn meg i det ene faget gikk jeg hjem og slo på dyna mi, men hun bare begynte å le som om det var helt vanlig? Jeg vet ikke hvordan jeg kan få folk til å skjønne at jeg er dårlig for dem. Fordi jeg er dårlig for dem over lenger tid, og jeg har tydelig merket at de blir tristere og engsteligere av å være rundt meg i mer enn 2 måneder.