ForumFull av følelser / Min historie...
 • Min historie...

  Startet av Noen..  ett år siden

  Jeg var 10 år. Med hele livet forran meg. Bare en helt bekymringsfri unge! 27. April 2017. Endelig fredag! Men kanskje min siste fredag... jeg går på skolen, som hver annen dag. Men da jeg kommer inn fra lillefri, føler jeg meg veldig sliten. Orker ingenting!!! «Ååh... er jeg syk??» Jeg kan ikke stå her å lure på det. Løper tilbake til timen, men jeg får ikke til å gå fort? På veien hjem møter jeg en nabo og sier -god jul!. April???
  *4 dager senere*
  1. Mai 2017. Jeg drar på shopping med bestevennen min. Men jeg kommer snublende inn på kjøpesenteret. -skolissa mi var åpen, sier jeg. -men du har jo borrelås, sier venninna mi og ler. På vegen inn snakker vi om gutter. Venninna mi prater i vei... -hallo? Resbonder!!!, roper hun plutselig til meg. Hæ? Hørte ingen verdens ting.
  2. Mai 2017. -mamma, jeg føler meg dårlig, sier jeg. Jeg går ned (i bare pysh) legger meg på sofan, måler tempen, 41+! Jeg og mamma drar til legen. Jeg tok en blodprøve, men jeg kjente ikke stikket. Plutselig faller jeg sammen på gulvet. Legene fisker meg opp igjen, og legger meg på en opprasjonsbenk. Legen kommer inn. «Ja, du har pollenallergi, ta deg et glass vann» sier han. Forbannet drar jeg og mamma hjem. Jeg tar vann, men bare hoster det opp igjen. Mamma tar meg med tilbake til legevakta. -å herregud, hva er det nå da??, hører jeg legen si. Da kom det en dame forbi. -herregud, du ser da at hun ikke kan gå???????, roper hun til han. Ca. 15 min senere er det et ambulanse team fra Ahus rundt meg. -hva vil dere?, presser jeg fram av det lille jeg har av stemme. Men før jeg får svar, er jeg bevisstløs!
  *Det som skjedde var at jeg fikk Encefalitt. Hjernebetennelse i lillehjernen. Veldig skjelden.*
  1,5 mnd senere våkner jeg opp på Rikshospitalet. Kan ingenting, vet ikke hvem de rundt meg er, hvor jeg er, hvorfor jeg er her. Og jeg kan ikke spørre heller hvor jeg er!
  *Et halvt år senere.*
  Jeg har vært på Sunnaas rehabiliterings senter i 4 mnd, og trent meg opp. Fra å ikke kunne styre armer og ben, til å gå og spise samtidig. Fra å ikke kunne lage en lyd, til å prate. Alt jeg trente på, gå, snakke, spise, sitte, hive ball mm. Alt lærte jeg, bare på et halv år! På Sunnaas sier vi «en vei videre».
  Det var min historie. Tusen takk for at du leste💕

 • Absolutt Ingenting ett år siden #1

  Wow. Veldig sterkt å lese. Håper alt går bedre med deg! <3
  Du skriver veldig bra og levende, forresten! Følte at jeg leste en bok. Du bør jobbe mer med skrivingen, for jeg ser du har et talent! Er du "bare" 11 år nå? 12, kanskje? Uansett er det veldig bra skrevet!!

  Og det du har opplevd virker fryktelig skremmende, og ingen burde oppleve det. Men det virker som om du har vært heldig midt oppi alt sammen, da! Du har jo klart å komme deg veldig igjen, og det virker som om du absolutt kommer til å få et fint liv senere. Det er bare å snakke med meg her hvis du har lyst, forresten! <3

  Mange klemmer fra meg
  Og god bedring <3

 • Noen.. ett år siden #2

  SV: Absolutt ingenting
  Tusen takk💕 for de fine orda og omsorgen. Det betyr veldig mye for meg. Du virker som en god jente/gutt. I klassen min så vet jo de andre at jeg var veldig syk i 2,5 mnd, på sykehus et halvt år og at jeg ble «frisk» (både medisinsk og fysisk). De skjønner det med at jeg ikke kunne spise, prate, gå osv. Men de tenker mer at jeg bare våknet en dag å sa «hei, jeg føler meg litt bra i dag», de ferreste mennesker vet ikke hva rehabilitering er før de har prøvd selv. Men du gjorde😊 Du kan føle omsorg ovenfor andre og kan vise medfølelse. Og det er en veldig bra egenskap❤️ Boka «brain on fire» av Susannah Cahalan er basert på dette. En ung kvinne som får Encefalitt, og «mister seg selv». Boken er også filmatisert! Den er veldig bra, anbefales. Både filmen og boken📚🖥. For å svare på spørsmålet ditt. Jeg var 10 år da det skjedde, ble 11 år på Rikshospitalet og er nå 12 år (og i rehabilitering).
  Tusen hjertelig takk for at du tok deg tid til å lese, det betyr mye💕 å få fram budskapet mitt, «the only way to achieve the impossible, is to believe it’s possible»
  -hilsen meg🧡🧡🧡

 • Absolutt Ingenting ett år siden #3

  Hei!
  Jeg blir helt rørt av å lese det du skrive om meg <3. Tror ikke det stemmer så godt i virkeligheten, da, men jeg skal ta det til meg likevel. <3 :)
  Har også planer om å sjekke ut boka du nevnte. Den virker veldig god! :)

  Håper alt går bra med deg videre, og hvis du vil, kan vi gjerne fortsette å skrive sammen her. :)
  Hvordan har uka di vært, forresten? Har du noen planer for juleferien? Noen julegaveønsker?

  Ha en fin førjulstid!

 • Jenta07 ett år siden #4

  Hei! Det hørtes ut som et veldig slitsomt år... Men så sterk du er som kommer deg tilbake, og lærer deg dette her igjen💕
  Noen mennesker er bare så sterke mentalt, og du er virkelig en av dem! Jeg ønsker deg lykke til videre🍀💛
  Jenta07

 • Noen.. ett år siden #5

  SV: Absolutt ingenting
  Du, når jeg siergod gutt/jente, så mener jeg det. Du kan si så mye imot det som du vil. Men det er min mening, og den står jeg på😂😂
  Selvfølgelig så kan vi skrive mer sammen her. Jeg synes det bare er kjempekoselig❤️ Det er fint å ha noen å prate med når “shit happens” :))
  Uka mi har vært forferdelig egt! Jeg har hjernerystelse🤕 farmor og farfar kommer en tur til jul😍 det blir gøy. Til jul så ønsker jeg meg egt reiser! Jeg er sånn geografi-nerd, jeg elsker å reise. Målene nå er Påskeøya i 🇨🇱 og Seoul i 🇰🇷. Ellers til jul liker jeg å glede andre, spesielt barn på sykehus💫 hvordan er det med deg? Noen juleønsker?
  Hilsen meg🧡🧡

 • Absolutt Ingenting ett år siden #6

  <3 <3 <3 Du er veldig snill <3

  Så synd å høre at du har hatt hjernerystelse! Det høres virkelig ikke gøy ut!
  Men bra at du gleder deg til jul, da! <3 :)
  Digger ønskene dine, forresten! Reiser er det beste man kan få i gave! Det er virkelig noe som blir med deg for alltid. Jeg føler man får et mye rikere liv hvis man reiser, hvis du skjønner hva jeg mener. Og så hyggelig å høre/lese at du liker å glede andre. <3 Det er en av de største gledene i livet, spør du meg. <3
  Mine juleønsker er ganske beskjedne, egentlig. Jeg tar det jeg får, haha. Reiser står alltid høyt på ønskelista mi, det samme gjør gavekort til veldedige formål(, for eksempel Redd Barna, Unicef, Røde Kors eller Leger Uten Grenser). Ellers ønsker jeg meg fred på jord og en ny dagbok, haha. (Har skrevet ut den gamle)

  Jeg håper du får en herlig jul, og en flott start på det nye året 2019.
  Mange juleklemmer fra meg <3

 • Gutten03 ett år siden #7

  Shit! Shit shit shit! Dette var en virkelig sterk historie. Jeg skjønte ikke helt hva Encefalitt var, så jeg googla. Du fortjente virkelig ikke det som 10-åring, og rehabiliteres som 11. Barn generelt bør ikke oppleve sånne ting. Tøffing! Du er veldig god til å skrive!

 • EnAnonymJente ett år siden #8

  Dette var veldig sterkt skrevet!😱 Du er foresten veldig flink til å skrive! Håper du får det bedre vudere i livet❤
  Hilsen EnAnonymJente (11)

 • Isbjørn02 ett år siden #9

  Hello.
  Sorry for my late answer.
  I cannot Norwegian🇳🇴, just Polish🇵🇱. So I used much time to translate this. Let me just say, omg! What you have been trough?! Just as 10! You don’t deserve that. It’s very good of you to have came back, and so far. I think Encephalitis (or Encefalitt) like you called it, Encephalitis must be a hard disease to deal with. And everyone says you are good at writing. I would say the same, but google translate is a very bad translator😂😂 I think you’re a good writer.
  -stay forever strong💪 And never give up🍀

 • Noen.. ett år siden #10

  AN: Isbjørn02.
  I agree whit you, google translate isn’t the best... I think you’re a good person. Move whole the way from Poland to Norway, that’s pretty long! It must be hard for you, learn a new language!
  I will say thank you for your emphaty and care, it means a lot.
  And I am maybe not a good writer, but since everyone says it, yes maybe.
  I don’t know.
  -Noen..