ForumFull av følelser / Jente problem
 • Jente problem

  Startet av Marlil1  6 måneder siden

  Hei! I klassen min er det ein jente, hun har kort lunte og er ofte deprimert, hun har prøvd å ta live sitt og er negativ. Eg er stikk motsatt. Eg ville hjelpe henne til å føleseg bedre og å hindre henne fra å vere deprimert dette virket men, hun moret seg på min bekostning hun blir glad når hun f.eks. Slår meg, viser fing til meg eller snakker stygt om meg. I starten gjekk det fint i starten men, etter eit år med torturering begynte eg å få nok, hun såret følelsene min meir å meir med å disse jenta jeg likte å som dere kan tenke dere var det det mest irriterende og det ende med at hun fikk meg til å såre henne å da begynte ting å venne, eg vil ikkje sei noko for eg er redd for at hvis eg for henne til å stoppe vil hun bli depressiv å ta selvmord i verstefall men eg er og redd eg skal skade henne om hun sårer meg for mye. Hun veit at eg har ein grense og at om hun bryter den kan ingen i klassen redde henne fra raserie mitt for det er ingen som tørr fordi eg blir berserk og blir lyn rask og dobbelt så sterk så vanelig, så eg er redd for at eg skal vel skade henne og så blir hun depressiv OVS. Men, eg kan ikkje la henne fortsett og eg spørr henne om å stoppe virker det ikkje. Den einaste måten eg kan få henne til å stoppe på er å skremme henne du veit vere dødseriøs og se ut som ein psykopat så hun tar det alvorleg. Hun har humør svingninger siden vi er 13 og ting kan ta ein rask vending men, gjett kva eg er 13 og eg har humørsvingninger eg og så eg må få henne til å stoppe på eit vis men, eg veit ikkje hvordan?

 • ole.brumm 6 måneder siden #1

  Kanskje du burde få henne på egenhånd, og sitte rolig på et rolig og koselig sted, og fortelle NØYAKTIG hvordan du føler det på deg. Ikke bruk sterke ord. Ikke kritiser henne, og det hun gjør, ved å for eksempel si «kan u slutte å slå meg» men heller fortell hva som skjer inni deg når hun gjør det. Det pleier å hjelpe, for da legger man mindre negativ energi på hun, og mer på deg.

  Husk å si at du ikke har lyst til å være slem, og at du ikke vil henne noe vondt, men at du ogjså har lyst til å ta vare på din egen psykiske helse. Foreslå en filmkveld, en tur på kjøpesentere, en koselig skogstur, eller noe annet som hun eller du har lyst til.

  Men vis hun for eksempel har veldig lyst på en skogstur, men du ikke har LYST, si ja,men at dere kan gjøre noe du har lyst til en annen gang ;)

  Jente, 13

  ~Ole.brumm~