ForumFull av følelser / Jeg er konstant sliten og vet ikke hva jeg skal gjøre med det.
 • Jeg er konstant sliten og vet ikke hva jeg skal gjøre med det.

  Startet av anon_05  3 måneder siden

  Hei, du som leser dette. Jeg er en jente på 15 år som sliter veldig med stress og depressive tanker, og dette gjør meg veldig sliten. I tillegg er jeg en høysensitiv person (Jeg vil si at det å være høysensitiv ikke er en sykdom, men et personlighetstrekk som rammer rundt en femtedel av befolkningen), og reagerer på mye lyd, inntrykk og har forsterkede følelser. Jeg finner såvidt motivasjon til å stå opp om morgenen, og når jeg faktisk greier å stå opp så skulle jeg ønske at jeg bare hadde blitt i senga. Generelt gjør jeg det bra på skolen, men det skaper mye press for meg. Er det mye press kan jeg få "anfall", der jeg blir helt fjern, jeg gråter ofte så mye at jeg får vansker med å puste og det kjennes ut som om noen prøver å knuse hodeskallen min. Jeg blir fort frustrert og lei meg når jeg føler at jeg ikke får til noe, eller fort umotivert eller sliten hvis jeg har en dårlig periode. Poenget mitt med dette innlegget er å finne ut om noen har det litt som meg og har noen måter å håndtere det på? Jeg kunne virkelig trengt noen tips :)

 • Anonym098 3 måneder siden #1

  Hei, jeg er en Jente på 18år. Jeg kan kjenne meg igjen i dette, jeg var en jente som før brydde meg veldig lite over ting og hadde ikke så mye følelser. Så i 2019 gikk jeg igjennom et overgrep som førte til jeg fikk generell angstlidelse. Som førte til jeg ble veldig følsom og tenkte hele dagen. Jeg er over overgrepet nå og har blitt mye bedre på å kontrollere følelsene mine. Selv om jeg sliter forsatt med dette og er ekstremt sliten hele tiden.
  Noe som jeg gjore og håper kunne hjelpet deg også er å spise regelmessig vær dag og gå ut på tur/ trene. Når man er helt utslitt føles ikke dette som noe man har lyst til og jeg selv vile ikke ut, bare ligge i senga hele dagen, men foreldrene mine dro meg ut og det hjelper over en periode. Men kjønner godt at det ikke er så lett og man tenker det ikke hjelper.
  Men kan hjelpe på kroppen vis man er sliten, selv om det kan være tankene dine og stresset som gjør deg så utslitt også, noe jeg er i dag. Og vis du har merker dette er det også normalt at du får vondt i bena, i hode, magen og slite med pusten noe som kan komme av mye stress og tanker over lengere tid, som er ufarlig vis det er stresset som gjør dette. Men det hjelper faktisk å dra deg ut prøv å trene eller Finn en hobby du liker.
  Håper ting blir bedre for deg er ikke lett å føle det sånn.
  Du kan også prøve å starte hos psykolog vis du ikke allerede har prøvd det. De vet mye om hvordan dette skal håndteres, så snakk med legen eller helsesøster om hvordan du kan få starte hos pyskolog.

 • J12haha 3 måneder siden #2

  Jeg har det akkurat som deg! Kanskje du burde snakke med helsesøster på skolen din om dette? Ting som gjør at jeg chiller litt mer er å lage noe godt i matpakka som jeg elsker, god drikke, komfortable klær og bare telle til 10 rolig og på en måte få kontroll over angsten min. Se for deg at du mestrer over følelsene dine med en krone på hodet!❤️❤️

 • anon_05 3 måneder siden #3

  Tusen takk for forslagene c:
  Jeg setter veldig stor pris på det❤️