ForumFull av følelser / Hvordan kan jeg fikse dette
 • Hvordan kan jeg fikse dette

  Startet av Usikker1234  9 måneder siden

  Hei. Jeg er en jente på 17 år og jeg sliter skikkelig med selvtillit. Jeg føler at jeg aldri er god nok og jeg liker ingen ting med meg selv. Folk har sagt i så mange år nå at ting kommer til å bli bedre men ting blir ikke bare bedre. Jeg er lei av å ikke like den jeg er, aldri ha tro på meg selv, føle meg ubekvem HELE TIDEN, konstant være redd for hva andre tenker om meg, ikke ha motivasjon eller viljestyrke til å for eksempel trene eller henge med venner, og alltid være redd for å gjøre noe «feil».

  Jeg snakker ikke så mye med vennene mine om dette, selv om de vet at jeg selvskadet før (jeg slutta fordi jeg er livredd for at noen skal se det og tro at jeg gjør det for oppmerksomhet). Jeg tror at de bare antar at hvis det er noe som plager meg, så forteller jeg dem det. Og det samme med foreldrene mine. De vet ikke en dritt. Og nå har jeg innsett at hvis jeg skal bli bedre så trenger jeg ordentlig hjelp. Ikke noe vennene mine kan gjøre eller foreldrene mine kan si. Jeg vet ikke hvordan jeg skal fikse meg, så da trenger jeg noen til å hjelpe meg med det.

  Men jeg tørr ikke å snakke med foreldrene mine om det eller be om hjelp eller psykolog. Jeg er også livredd for å snakke med helsesøster på skolen i tilfelle hun bare sier at det bare går over av seg selv og det jeg sliter med er egentlig ikke noe big deal.

  Så jeg bare vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg orker ikke å ikke like meg selv lengre. Jeg er lei og klar for å gjøre noe med det. Men jeg vet ikke hvordan. Kan noen hjelpe meg. Med bare noe som helst? Hvordan kan jeg snakke med foreldrene mine om dette og be om hjelp? Hva kan jeg evt gjøre selv for å få det bedre?

 • Brokengirl 8 måneder siden #1

  Leste ikke hele btw. Duuuu jeg er helt sikker på at du er et fantastisk menneske❤️Ikke tenk på hva alle tenker❤️Bare vit at jeg er 100% sikker på at du ikke har noe grund til å være usikker på deg selv❤️

 • supportjenta1 7 måneder siden #2

  Hei,
  Det er bra at du vil ha hjelp og vil ha noen å snakke med om det! Du er veldig sterk og modig som tar sjanser selv om du tror det ikke går. Det er en del av å være et menneske, bra!

  Hvis du vil snakke med psykolog eller helsesykepleier, så råder jeg deg til å skrive et godt og gammeldags brev der du skriver litt om situasjonen.
  Hvis du vil snakke med foreldrene dine, kan du skrive en melding til dem at du vil snakke med dem, men at du syns det er litt vanskelig å komme i gang, så kan de hjelpe deg med å snakke og komme i gang.
  Jeg råder deg til å snakke med foreldrene dine, så kan kanskje dere gå sammen og snakke med helsesykepleier eller psykolog. Foreldrene dine er her for deg og tar vare på deg, så jeg tenker det er en god start til å si det til foreldrene dine. Er du enig?
  Isåfall så er det ditt valg, jeg tror det ville være godt for deg å snakke med noen, spesielt siden det er du som vil dette.

  Du er god nok som du er! Lykke til:)

 • deppaj17 6 måneder siden #3

  Du skriver akkurat som om det kunne vært meg selv.. Jeg føler med deg, 100%. I det siste har det blitt litt for mye for meg, så det endte med at jeg og moren min begynte å krangle, og at jeg fortalte hun alt.. Hun tar mye mer hensyn til meg nå, og hvis jeg er veldig stille og litt borte en dag så vet hun hvorfor, og hun prøver å tilrettelegge hverdagen deretter. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle snakke med noen som helst om de problemene jeg hadde, men når det begynte å bli så alvorlig at jeg oppriktig ikke taklet mer, glapp alt ut av meg. Og det var bra, når vet alle hva som er greia hvis jeg ikke er helt meg selv en dag, og det kjennes veldig bra.

  jeg tror det hadde hjulpet deg masse å bare fortelle rett ut at du ikke har det så bra, og at du sliter litt med motivasjonen. Jeg skjønner godt at det ikke hjelper å høre "at det blir bedre", for det føles ikke sønn, jeg vet. Men du må huske at du man ikke kan klare alt helt selv, og jeg er helt sikker på at foreldrene dine hadde satt kjempe stor pris på om du snakka med de om det, kanskje kan de hjelpe deg å finne noen fagfolk å snakke med også, som kan hjelpe deg å få litt mer selvtillit og sortere tankene litt.

  Jeg heier masse på deg, og er helt sikker på at du kommer deg gjennom dette, om du tar imot hjelp! Masse lykke til!<33 Også må du huske å tro på deg selv